Hozzátesz a férfi stílusához

2018.10.02. 17:35

A szombathelyi borbélytanuló az ország legjobbjai között versenyez

Országos borbélyversenyre készül Winkelbauer Ádám szombathelyi fodrásztanuló. Vas megyeiként a legjobb tíz között méretteti meg magát a hétvégén.

KÁNYA DÓRA

Fenyvesi Attila haját vágja éppen Winkelbauer Ádám

Fotó: Riba Márió

Először az Instagramon nézegettem fotókat a hajvágásokról, kikerestem, milyen eszközzel vágtak hajat vagy szakállat, és otthon próbálkoztam. Mindent autodidakta módon, az internetről sajátítottam el. Az utóbbi időszakban nagyon odafigyelek arra, hogy minőségi eszközökkel dolgozzak, szerintem ez is a kulcsa a profi munkának, nem lehet félvállról venni

– kezdte Winkelbauer Ádám. Hozzátette: nagyrészt fiatalok járnak hozzá vágatni, de a fodrász szakmán kívül a borbélymesterséget is tanulja még.

– A borbélyhoz vagy az angolból átvett barberhez járás egyre divatosabb manapság, a férfiak szeretnek igényesen nyírt szakállat viselni. Persze ma már nem arról van szó, hogy borotvakéssel és borotvahabbal igazítjuk formára a hosszabb vagy rövidebb arcszőrzetet. Elmondható, hogy a férfiak is egyre igényesebbek, fontosnak tartják a tökéletesre nyírt hajat, szakállat, bajuszt. Sőt megkockáztatom, jobban odafigyelnek magukra több esetben, mint a nők. A borbély a fodrászszakma egyik speciális része. Persze a borbély is figyelembe veszi a haj stílusát, összemosódnak, én egyszerre vágom a kettőt, együtt alakul ki a kész stílus – fűzte hozzá Ádám.

Fenyvesi Attila haját vágja éppen Winkelbauer Ádám
Fotó: Riba Márió

A hosszabb, dúsabb szakáll már egy ideje divatos Magyarországon, de nem áll jól minden férfinek.

– Szeretek a vendéggel beszélgetni a vágás előtt, nem mindegy, hogy kezdek neki. Persze nem csak a vágásról szól: ugyanúgy kell mosni a szakállat is, mint a hajat, de hozzátartozik a fésülés, ápolás és a szárítás is, ezeket tudnia kell annak, aki úgy dönt, megnöveszti a szakállát. A festés is jellemző, főleg ha már őszül, vagy ha valaki sötétebb színt szeretne. Optikailag is lehet kicsit növel-ni, dúsítani, a hiányosabb szakállat festéssel alakítani. Ádám a Barber Battle Budapest országos versenyen méretteti meg magát most hétvégén.

– Oktatóm, Kovács Zoltán mesterfodrász mester javaslatára neveztem, és szerencsére a legjobb tízbe kerültem, Vas megyéből egyedüliként, amely tanulóként nagy lehetőség. Itt a szakma nagyjaival állok majd színpadra, már egy ideje készülök a versenyre. Szeretnék ezzel foglalkozni a jövőben is, fontos, hogy most jól szerepeljek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában