Hűvösben a szépség

2018.10.07. 17:00

Bőrápolás korszerűen: igazi gyógyír a léleknek is

Véget ért a nyár, jönnek a hidegebb hónapok. De ez nem jelenti azt, hogy az őszi és téli időszakban kevesebbet kellene törődnünk a bőrünkkel. Sőt: egy megfelelő kozmetikus nemcsak az arcunkat varázsolhatja szebbé, hanem a léleknek is gyógyír a kezelés.

Lakosi Gabriella

Tuba-Németh Henrietta kéz- és lábápolónál igazi wellnessélményre számíthat a vendég

Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Sulyokné Nagy Judit már 17 éve dolgozik mint kozmetikus és sminktetováló. Azt mondja, ez idő alatt nagyon sokat fejlődött a technika. Rengeteg új high-tech készüléket és eljárást használnak, amelyek sokszor a hatóanyagok hatásfokát is növelik. Szalonjukban ők vizes bőrcsiszolással, mezoterápiával (olyan kozmetikai ránctalanító eljárás, amely elősegíti az elasztin és a kollagén termelődését), iontoforézissel (kisfrekvenciás áramot bevetve) és ultrahangos kezeléssel is várják a vendégeket.

A legtöbbeknek már az is fontos, hogy a kezelés teljesen fájdalommentes legyen. Az igényekhez pedig igazodik a kínálat, ma már a sminktetoválás is legfeljebb kisebb kellemetlenséget okoz. Pedig sokan még mindig félnek az eljárástól, főleg az idősebb korosztály idegenkedik ettől.

Sulyokné Nagy Judit: fontos a személyes kapcsolat
Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Ma már olyan sminktetováló eljárások, technikák léteznek, amelyekkel szinte csak kiemelik az arc szépségét, nem változtatva meg az alapvető vonásokat. Az eredmény nem feltűnő, nem kirívó. Pont ez a lényeg. Természetes. Mint egy szépen szálazott szemöldök (ez is egy újabb sminktetoválási technika): észrevétlenül szép keretet ad az arcnak. Ezért buzdítja az idősebb korosztályt is a kozmetikus arra, hogy ne bíbelődjön a napi megrajzolással. Egy szépen tetovált szemöldök fél siker! Érdemes felkeresni egy szakembert és bátran lehet menni úszni, szaunázni. A sminktetoválás sosem kenődik el.

Sminktanácsokkal is vár mindenkit Sulyokné Nagy Judit, de a sminktetoválás és szempillasűrítés tartós megoldás lehet. A folyamat maga egy-másfél órát vesz igénybe, és a zsibbasztókrémeknek köszönhetően – ahogy említettük – már alig érezni valamit a eljárás alatt.

Tuba-Németh Henrietta kéz- és lábápolónál igazi wellnessélményre számíthat a vendég
Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

A lábápolás hagyományosan a nyári időszak sajátja, pedig akkor sem szabadna megfeledkeznünk erről, amikor már zárt cipőket hordunk, javasolja Tuba-Németh Henrietta kéz- és lábápoló. Ez nemcsak a szépségünk miatt fontos, hanem egészségügyi okokból is: nem szabad magunkat elhanyagolni. A bőrkeményedések ugyanúgy kialakulnak ilyenkor is, ezért folyamatosan gondoskodnunk kell ezek eltávolításáról – nem csak akkor van erre szükség, amikor szem előtt van a lábunk a könnyű szandálokban. Ha az év többi részében elhanyagoljuk a talpunkat, az hosszú távon komoly fájdalmakhoz, betegségekhez is vezethet. Néhány betegség esetén a láb bőre nehezen kezelhető. Ilyen például a cukorbetegség és a visszeres vagy érszűkületes láb. A bőr ilyen állapotban szárazabb, sérülékenyebb. Ez viszont nem azt jelenti, hogy kerülnünk kéne a pedikűrt. Épp ellenkezőleg: ilyenkor fokozottabb odafigyelésre, ápolásra van szükség.

Erre tökéletes megoldás az úgynevezett szike nélküli pedikűr. Ez egy savas hámlasztásos eljárás: higiénikus és fájdalommentes. Nincs sem penge, sem pedig csiszológép, így a sérülés veszélye egyáltalán nem áll fenn, biztonsággal használható diabétesszel vagy vérzékenységgel küzdő kliensek esetében is. Előnye még, hogy arc- vagy testkezelés közben is végezhető, addig, amíg egy arcmaszk hatóideje vagy egy testpakolás alatt pihenünk. Így végül teljesen megújulva távozhatunk a szalonból.

A termékek ráadásul természetes összetevőket tartalmaznak, parabén-, formaldehid-, paraffin- és tartósítószer-mentesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában