Folyamatos a telt ház

2018.10.03. 13:45

Nemcsak kutyát, teknősöket is mentenek a vasi állatvédők

Évente több száz kutya fordul meg az állatvédők különböző vasi telephelyein. De nemcsak kutyákat és macskákat, hanem rágcsálókat, madarakat, sőt, néha még teknősöket is mentenek.

Lakosi Gabriella

Diót egy sufniban találta meg két testvérével Horváth Eszter

Fotó: Facebook

A Fekete István állatvédő egyesületnél érdeklődésünkre elmondták: náluk egy évben körülbelül 300 állat talál gazdát, de ennél sokkal több érkezik hozzájuk. Évente több mint 450 négylábút mentenek. Ha elveszett állatot találnak, két hete van a gazdinak, hogy jelentkezzen érte. Megtudtuk: még gyakori, hogy nincs chip a kutyában, vagy hogy egy állatorvos nem regisztrálta azt. Sokszor pedig a tudatlanság okoz problémát. Előfordult, hogy a gazdik a féreghajtás vagy az oltási kötelezettség szabályaival sincsenek tisztában. Ők a fekete kutyáknak találnak legnehezebben gazdit. Azt is elmondták, hogy aki ilyen helyről vesz magához állatot, az tulajdonképpen „két életet is ment”, hiszen nemcsak jó körülményeket biztosít majd örökbe fogadott kedvencének, hanem a felszabadult helynek köszönhetően egy másik állatnak is gondját tudja majd viselni az egyesület.

Diót egy sufniban találta meg két testvérével Horváth Eszter
Fotó: Facebook

Az Állatvédők Vasi Egyesületénél sem unalmasak a mindennapok, náluk is több mint 350 állat talál évente gazdára. Tavaly 350 kutyát, 212 macskát, 40 madarat, 11 rágcsálót, két sünt, egy teknőst, egy denevért, egy rókát, összesen 618 állatot mentettek a társszervezetekkel együttműködve. Átlagosan 60-70 kutyáról, 30-40 macskáról, 8-12 rágcsálóról, 10-15 madárról, 2-3 teknősről gondoskodnak. Ők azt mondták, náluk a fekete szín sem jelent problémát, sőt, sokan pont a sötét bundás négylábút keresik. Az idős állatoknak is könnyen találnak gazdát, így sok sikertörténetük van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában