Ünnepi körömtrendek

2018.12.09. 07:00

Karácsony a körmökön: csillagok, hópihék, strasszok és flitterek

A karácsony közeledtével az ünnephez kötődő színek a legnépszerűbbek. Ilyenkor trendi a bordó, a kék és a zöld minden árnyalata. De egy igazán divatos manikűr nem lenne teljes csillogás nélkül ezért sokan választják az ezüstöt és az aranyat is.

Lakosi Gabriella

Ápolt körmök és kéz az ünnepekre – divatos a sötétbordó szín

Fotó: Shutterstock

Dömötör Ágnes manikűrös azt mondta, a csillám sem megy ki sosem a divatból. A fiatalabbak körében pedig a bohókás minták is nagy népszerűségnek örvendenek. Mindegy, hogy egy kecses hópehely vagy egy bolondos hóember, a lényeg, hogy feldobja az egyhangúságot. Sokan szeretik strasszokkal is különlegesebbé tenni az összhatást.

Negyvenéves kor felett viszont a vendégek többsége már csak egy színt választ, nem kérik a feltűnő mintákat. A francia manikűr viszont szinte már teljesen kikopóban van. Ezt a fajta lakkozást – amikor a köröm természetes színeit visszaadva egy halvány rózsaszínes lakkozásnál csak a köröm természetesen világos hosszú részére kerül fehér festék – csak azok választják, akik ritkábban szeretnének ellátogatni a körmöshöz. Ennél a stílusnál ugyanis kevésbé látszik a lenövés, nyerhetünk akár egy extra hetet is. Akiknek pedig az idő számít, azok szívesen élnek ezzel a lehetőséggel.

Dömötör Ágnes manikűrös szerint most a géllak éli korszakát, sokan kérik ezt a festést
Fotó: VN

Dömötör Ágnes azt mondta, a körömlakk színére akár terápiaként is tekinthetünk. A felhős és sötét napokon mosolyt csalhat az arcunkra, ha ránézünk az ápolt és akár vidám hatást keltő manikűrünkre. A neonszíneket ilyenkor mégsem választja szinte senki, a vibráló pinkek és a mentazöld megmaradt a nyár sajátjainak. Karácsonyra az is szívesen kér profi segítséget kezei megszépítéséhez, aki egyébként az év többi részében nem jár rendszeresen szalonba. Az időpontok pedig a legtöbb szakembernél már most elfogytak. Van olyan, aki már nyár elején lefoglalja a helyet, mert mindenki azt szeretné, ha a karácsonyhoz minél közelebbi napon mehetne új körmökért. A napok száma pedig véges, kevés a hely. Dömötör Ágnes azt mondta, a visszatérő vendégekkel ő mindig időben egyeztet, így mindenki jól jár, ő is könnyebben tervez és a kuncsaft is elégedett lesz. A tapasztalatai pedig azt mutatják, hogy az elmúlt években már a legtöbben megtanulták, hogy előre kell gondolkozni, kevesen vannak akik az utolsó pillanatban telefonálnak.

Ápolt körmök és kéz az ünnepekre – divatos a sötétbordó szín
Fotó: Shutterstock

A színeken kívül a köröm készítésének technikája is nagyon fontos. A géllakk fénykorát éli, szinte kezdi leváltani a hagyományos műkörmöt. Ez egy zselés körömlakk, amit egy speciális lámpa alá kell helyezni, ettől szárad és köt meg, így kisebb az esélye annak is, hogy véletlenül belenyúlunk, elkenjük. A másik nagy előnye, hogy jóval tartósabb a hagyományos körömlakkoknál, akár 3-4 hétig is szép marad a kézen, ha megtanulunk rá vigyázni. Jobb ilyenkor ha gumikesztyűben takarítunk, sok tisztítószer ugyanis oldhatja a géllakkot, vagy elveszítheti tőlük manikűrünk a szép csillogását. Ugyan ez vonatkozik az apró karcokra is, ha túl sok helyen törik meg a fény, akkor már nem lesz ugyanolyan tökéletes az összhatás. A hideg ellen is védenünk kell a bőrünket, ha azt szeretnénk, hogy igazán ápolt maradjon a kézfejünk. A legegyszerűbb dolog, amit bőrünk állapotáért tehetünk az az, ha rendszeresen hordunk kesztyűt, ezzel megvédjük magunkat a kemény mínuszoktól. De ez sem elég feltétlenül.

Akinek igazán érzékeny a keze, az a téli fagyok hatására akár ekcéma szerű tüneteket is mutathat. Dömötör Ágnes azt mondta, több olyan vendége is van, akinek extrém módon érzékeny a bőre. Sokszor ilyenkor még a szteroidos krémek sem segítenek. Javulást hozhat például a paraffinos kezelés. Ez az anyag tartja a meleget, így tágítja a pórusokat, fokozza a vérkeringést, erősíti a kötőszövetet. Ennek hatására segíti a hidratálókrémek hatékonyabb felszívódását. A kezelés során előszór eltávolítják az elhalt hámsejteket, leradírozzák a bőrt, ezután felkenik az ápoló anyagokat, majd következik a meleg paraffin réteg. Ennek hatására szinte dunsztolódnak a kiszáradt kezek. De ha nem figyelünk oda a rendszeres ápolásra, ez sem csodaszer. A szakember szerint a legjobb, ha a táskánkban mindig tartunk kézápolót, és naponta több alkalommal bekrémezzük a kezünket. Odafigyeléssel viszont ápolt lehet a kézfejünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában