Színes egyéniségek izgalmas hobbikkal

2018.12.05. 14:00

Kreatív hobbi: örömforrás, ami kiragad a mindennapi rutinból

Három színes egyéniség, akik izgalmas dolgokkal foglalkoznak, amikor éppen nem dolgoznak. Beszámolójukból kiderül: érdemes kreativitást igénylő hobbit választanunk, mert javítja a közérzetünket, segít megélni a pillanatot.

Tóth Kata

Fotó: Unger Tamás

A személyügyi és munkajogi megfelelőség területén dolgozik Fehér Adrienn. Nem csoda, hogy egy teljesen más, nyugtató szabadidős tevékenységnek is talált helyet az életében. Sőt, nem is egynek: 14 éve hastáncol, emellett vadonatúj hobbijára, a mandalakészítésre is áldoz időt, energiát.

Fehér Adrienn mutatja a mandalákat
Fotó: VN/Koppány Géza

– Két éve egy karácsonyváró délutánon kaptam ízelítőt a technikából. Utána hónapokig nem került elő a téma, majd egy Facebook-bejegyzésre figyeltem fel: Szombathelyen hirdettek mandalafestő tanfolyamot.

Adriennre felszabadító hatással volt a kurzus: a ráhangolódás a meditációval, a beszélgetések. Nagy kontúrokkal, bizonytalanul festett először, majd egyre pontosabban, kialakult a saját stílusa. Képes annyira belemélyedni az aprólékos festésbe, hogy megszűnik körülötte minden.

– Otthon és a munkában sokfelé figyelő vagyok, még nem mindig tudom átvinni a mandala harmóniáját a mindennapjaimba, talán mert nincs annyi időm foglalkozni ezzel, amennyit szeretnék. A páromnak természetes, hogy támogatja, amikor akár egy teljes napra elutazom festeni: megújulva, kiegyensúlyozottan térek vissza.

Fotó: Unger Tamás

Annak idején postaüzemmérnökként végzett, dolgozott postásként és tanított is, mielőtt Vas megyébe került a somogyi származású Krennerné Katalin Ildikó. A csempeszkopácsi asszony adminisztratív munkát végez, ezt ellensúlyozza a kézműveskedéssel.

– A családból hoztam az alkotást: anyukámnak, nagymamámnak is jó kéz­ügyessége volt. Amikor a gyerekeim kicsik voltak, mesefigurás pulcsikat kötöttem nekik, de horgolok, gobelinezek, és a bútorfelújításhoz is értek.

A házukhoz tartozó szaunában berendezett kuckóban az újrafestett, antikolt telefon­asztalt, a saját készítésű raklap­ágyat mutatja és legújabb tevékenységének produktumait, a hajtogatott kávékapszula-ékszereket, mécsestartókat.

 

– Az ötlet úgy jött, hogy vettem egy kávéfőzőt, a bele való kapszulákat visszavette volna a gyártó cég, de inkább utánanéztem, mi készülhet belőlük. Ha kapszulát veszek, a színre megyek, kávéban nem vagyok válogatós. Hihetetlen kikapcsolódás ezzel foglalkozni, a kert, a háztartás, az állatok mellé is jó ez a tevékenység. Relax zene szól a háttérben, szeretek itt alkotni.

Tanári diplomája van és pénzügyi területen is végzett, több mint tíz évet lehúzott az építőiparban pénzügyi-pályázati területen, most közművelődési képzésre jár a szombathelyi Kóta Melinda. Óvatos, nem szívesen tárulkozik ki ismeretlenek előtt, szabadidejében viszont két tematikus blogot is szerkeszt – az egyiket olvasva az otthonunk szépségéért tehetünk, a másiknak az az üzenete: kalandozni jó. Az utóbbit nemrég kezdte: az utazásairól ír, vagy ha különleges, finom ételt készít, jó filmet lát. A lakberendezés témájút saját fotóival, videóival is illusztrálja, azzal két év alatt egymilliós olvasottságot gyűjtött. Reméli, hogy tanácsaival, ötleteivel tud segíteni másoknak a lakásfelújításban, -dekorációban. A blogger rajzol, zenél is, és nagy szerelme a fotózás – fotósinterjúkat is készített, köztük országosan ismert fényképészekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában