Vas Népe konyha

2019.01.06. 07:00

Malackockák, csirkecsíkok – Van pótszilveszteri – és elkészíthető könnyített változatban is

Aki pótszilveszterre szeretne egy jó vacsorát, annak malachúsból ajánljuk, még mindig azért, hogy a röfi meghozza a szerencsénket. Aki pedig könnyű, kímélő ételt szeretne az ünnepi nagy eszem-iszom után, annak csirkéből érdemes elkészíteni ezt a receptet.

Merklin Tímea

Akárhogyan készítjük, mindenképpen finom Fotó: Merklin Tímea

Gyorsan elkészíthető finomság, tulajdonképpen pulykából is. Habár a hús meghatározó jelleget kölcsönöz a fogásnak, a növények legalább annyira fontosak benne, és az ízek összeérése adja az étel karakterét.

Hozzávalók két személyre: két evőkanál kókuszolaj, 40 dkg malac-, csirke- vagy pulykahús kockákra vagy csíkokra vágva, ahogy tetszik, 1 kaliforniai paprika, 2 salátának való cukkini, 10 dkg mogyoró, 1 evőkanál curry, kevés só, bors.

Az elkészítés módja: egy profi párolóedényben előbb megpirítjuk kókuszolajon a kockákra vagy csíkokra vágott malac-, csirke- vagy puly­kahúst. Majd rászeleteljük a cukkinit, a kaliforniai paprikát, megszórjuk curryvel, sóval, borssal, és rátéve a fedőt addig pároljuk, amíg a hús omlós nem lesz, és a cukkinihasábok kiengedik a levüket, szétnyomhatóvá válnak, sűrű szószt képezve.

(Nem kell leturmixolni, hagyhatunk benne darabokat is, direkt jól állnak a húsfalatoknak a kis tökfoszlányok.) Beleszórjuk a mogyorót, és még tíz percig hagyjuk összedolgozódni az ízeket, időnként megkeverve. Rizs- vagy főtttészta-alappal tálaljuk. Diétázóknak pedig ajánlott bulgurágyra fektetve enni.

Akárhogyan készítjük, mindenképpen finom Fotó: Merklin Tímea

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában