Két sütije is nagy sikert aratott

2019.04.07. 07:00

Különdíjas sonkás kosárkák – Noszek Teréz receptje

A borkorcsolyák versenyében a kőszegi Noszek Teréznek két süteményét díjazták: a sajtos rúd a második lett, a sonkás kosárka különdíjat kapott.

Tersztyászky Krisztina

A zsűri különdíjjal ismerte el a sonkás kosárká

Fotó: Ohr Tibor

Hozzávalók a sonkás kosárka a tésztájához: 35 dkg liszt, 20 dkg vaj, 3 evőkanál tejföl, 1 teáskanál só, hideg víz. A töltelékhez: 2 tojás, 15 dkg gépsonka, 1 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt, 1 csokor aprított petrezselyem.

A hozzávalókat annyi hideg vízzel összegyúrjuk, hogy jól formálható tésztát kapjunk, amiből 25 g-os golyókat formázunk, kör alakúra lapítjuk, és kibéleljük a kosárka formákat. A töltelékhez felkockázzuk a sonkát és összekeverjük a többi hozzávalóval. Megtöltjük a kosárkákat és előmelegített 180 fokos sütőben pirosra sütjük.

Hozzávalók a sajtos rúdhoz: 30 dkg liszt, 30 dkg Rama,

30 dkg túró, 1 evőkanál só. A tetejére: 1 tojás, parmezán és ementáli sajt.

A liszttel elmorzsoljuk a Ramát, hozzáadjuk a sót, a túrót, jól összegyúrjuk. Fél centi vastagságúra nyújtjuk, felvágjuk rudakká. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejüket tojással kenjük, megszórjuk reszelt parmezán és ementáli sajt keverékével. 180 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

A zsűri különdíjjal ismerte el a sonkás kosárká
Fotó: Ohr Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában