HIRDETÉS

2019.05.12. 10:07

Faldekorációs ötletek a tapétától a képkeretig

Nincs is annál lehangolóbb és nyomasztóbb, mint mikor egy amúgy ízlésesen berendezett ház falai teljesen csupaszon állnak. Jogosan érezhetjük ilyenkor azt, mintha nem lenne bejezve a berendezés, hiszen látványosan és érezhetően hiányzik a tökéletes végeredményhez még ez s az a falra. Ahogy egy jól kiválasztott sötétítő is rengeteget tud “dobni” egy lakáson, úgy néhány mutatós képkeret, egy stílusos tapéta vagy éppen egy jó helyre függesztett tükör is képes feldobni bármikor a klasszikusan fehér vagy éppen stílusosan színes falakat.

Mintás, designos tapéta

A tapéták előnye nemcsak az, hogy roppant könnyen lehet velük bánni, költséghatékonyak és nagyon jó néznek ki, de általuk egyszerűen rejthetőek el a falak hibái, repedései is. Egy dombornyomásos tapéta optikailag képes nagyobbítania a teret, ha pedig egy festhető változatot választunk, ha idővel megunjuk a mintát, még mindig átalakíthatjuk kedvünk szerint. Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg az öntapadó tapéták, illetve a tégla- vagy mozaikmintázatú öntapadós fóliák előnyeiről sem; amellett, hogy ezek gyorsan és látványosan képesek feldobni a legunalmasabb falakat is, üvegre, csempére, műanyagra egyaránt ragaszthatók. És nem kell minden falat tapétával bevonni, elég egy-két központi, hangsúlyosabb fal dekorálása ezekkel és máris jobb lesz az összhatás – írja a tapetauzlet.org

Képkeretek

Szerezzünk be vagy készítsünk mi magunk különböző méretű képkereteket, amelyekben elhelyezhetünk rajzokat, növényi lenyomatokat vagy a legkedvesebb családi fotóinkat. A legegyszerűbb és legközkedveltebb faldekorációs megoldások egyike ez, amire költhetünk vagyonokat, de akár aprópénzből is kihozhatunk egy-két mutatósabb darabot, aminek csak növeli az értékét, hogy mi magunk készítettük.

Művészi reprodukciók, nyomatok

A vászonra, papírra vagy falapra alkalmazott művészeti reprodukciók egyre elterjedtebb megoldásai a faldekorálásnak. Legyen szó egy híres-neves festményről, egy designos képről vagy életünk legjobb nyaralásának emlékéről, egy „nyomattal” nem járunk rosszul (és falaink sem). Különleges, művészi hatású reprodukció hozhatók létre egy fénykép vászonra való nyomtatásával. Nyomtatásra kerülhet az eredeti fotó is, de ingyenes, netről letölthető programokkal, festmény-hatású effektekkel mi magunk is alakíthatjuk a nyomtatásra kerülő fotókat.

Tükrök

Egy szép tükör hangsúlyos eleme tud lenni bármely szobának, hiszen minden térbe fényt és csillogást visz. De nem csak azért tarthatunk otthonunkban tükröket, hogy bármikor megigazgassuk hajunkat, ruhánkat, hanem dekorációs elemként is használhatjuk őket. Mivel térnövelő hatással is bírnak, optikailag változtatják meg a teret. Ha túlzottan zártnak, szűknek, sötétnek érezzük a szobát, vagy bármilyen más helyiséget a lakásban, jó szolgálatot tehet egy ügyesen elhelyezett tükör a falon.

Órák

Az órákkal is az a helyzet, mint a tükrökkel: nemcsak praktikumuk miatt kedveljük őket, hanem azért is, mert remekül mutatnak a falon. Ha kedveljük a vintage hatású dolgokat, egy különleges, virágos díszítésű óra remek kiegészítője lehet lakásunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában