Legújabb trendek

2019.10.28. 14:00

Az arcápolásban is megjelent a tengervíz – Dr. Mester Ildikó szakgyógyszerésszel beszélgetünk

Egyre különlegesebb hatóanyagok jelennek meg a bőrápolásban. Dr. Mester Ildikó szakgyógyszerésszel beszélgetünk a legújabb trendekről.

Lakosi Gabriella

Dr. Mester Ildikó az innovatív fejlesztésekről beszélt

Fotó: VN

Folyamatos az innovatív, hatóanyagokra épülő fejlesztés a bőrápolásban. Az egyik legújabb összetevő a mediterrán tengervízkivonat, illetve az a speciális C-vitamin módosulat (3-o-etil-aszkorbinsav), melynek antioxidáns, káros környezeti faktoroktól (városi szmog, napfény) védő hatása többszörösen felülmúlja a hagyományos, kozmetikai készítményekben instabil és érzékeny C-vitamint.

Dr. Mester Ildikó az innovatív fejlesztésekről beszélt
Fotó: VN

Mindkettő hatóanyag hazánkban elsőként jelenik meg kozmetikumban. A vízalapú könnyed szérumokban a tengervízkivonattal a hatóanyag-tartalmat tudják fokozni. A vízfázis nagy részét tengervízre cserélik, így még több táplálás jut arcunknak – mondta a szakember. Ezzel hozzásegítik a bőrt olyan ásványi anyagok felvételéhez, melyek nélkülözhetetlenek a normál bőrfunkciókhoz. Ilyen például a hámosodás vagy a regeneráció.

Sokaknak a száraz bőr jut eszébe a tengervízről, pedig ettől a különleges kozmetikumok felhasználóinak egyáltalán nem kell tartaniuk – mondta el dr. Mester Ildikó. – Ez ugyanis nem akkora koncentrációban van jelen a szérumokban, mint amit akkor kap a bőrünk, mikor nyaralás alatt a tengerben fürdünk. Faggyúreguláló szerepe viszont van ennek az összetevőnek. Emellett sok hidratáló anyaggal vegyítik a termékekben, így az ásványi anyagoknak csak a jótékony hatásait tapasztalhatjuk meg – hangsúlyozta a szakgyógyszerész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában