arcápolás

2020.03.21. 07:00

Bőrünk látványosan meghálálja a rendszeres gondoskodást

Mint minden évszaknak, a tavasznak is megvannak a maga sajátos kozmetikai problémái. Ilyenkor mindenki várja a napsütést, a jó időt. Sokan úgy gondolják, hogy a téli csípős hideg jobban megviseli a bőrt, így a melegebb idő beköszöntével már kevesebb időt fordítanak a bőrápolásra.

Polgár Patrícia

Kiss Viktória kozmetikus azt mondja, tavasszal ugyanolyan fontos a bőr szakszerű ápolása, mint a téli hónapokban. A képen oxigénes feltöltőkezelés zajlik Fotók: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Pedig ilyenkor is ugyanolyan fontos a bőr ápolása, mint a hidegebb hónapokban. Bőrgyógyászok ajánlása szerint télen is érdemes fényvédő termékeket használni. Azonban ha ezt télen elhanyagoltuk, tavasszal semmiképp se kövessük a rossz példát. Az első tavaszi napsugarak megjelenésétől kez­dődően figyeljünk a fényvédelemre. Hiába alacsony az UV-sugárzás, a bőr bazális rétegében található melanociták felelősek a bőr festékezettségéért, ezek termelik melanint. A festékanyag többek között a bőr, a szőrzet és a szem színét határozza meg. Legfontosabb szerepe az ultraibolya sugárzás káros hatásaival szembeni védelem. Az UV-védelemmel ellátott kozmetikumok használatával késleltetjük a bőr öregedését, a szeplők, májfoltok, anyajegyek kialakulását. Tavasszal gyakran szeles az idő, ez kiszárítja a bőrt, így különös figyelmet kell fordítani a hidratálásra is. Kiss Viktória kozmetikus előszeretettel alkalmaz vendégein energizáló, oxigenizáló kezelést. Hatására a bőr kinézete frissebb, fiatalosabb lesz, üde érzetet kölcsönöz neki. Tisztító, mélyhidratáló hatással is bír a kezelés. Csökkenti az oxidatív stressz és UV-sugárzás káros hatásait, a szem alatti ödémákat és sötét karikákat, a ráncok mélységét; növeli a bőr feszességét. Viki kúraként javasolja a kezelést, ugyanis már 4-6 alkalom után teljesen megváltozik a bőr struktúrája, de már az első alkalommal is látványos eredményt lehet elérni.

Kiss Viktória kozmetikus azt mondja, tavasszal ugyanolyan fontos a bőr szakszerű ápolása, mint a téli hónapokban. A képen oxigénes feltöltőkezelés zajlik Fotók: Unger Tamás

Ennek kiegészítésére a kozmetikus gépi kezeléseket ajánl: remek kísérője lehet egy ultrahangos hatóanyag-bevitel vagy a tű nélküli mezoterápia. Vendégeinek másik kedvence a kettős hatású mélyhidratálás, mely feltölti és felfrissíti az arcbőrt. Megnyitja a benne található nedvességszállító csatornákat, kiegyensúlyozza a nedvesség-visszatartást. A kezelés szintén kúraszerűen alkalmazandó.

Viki a szinten tartásra esküszik: – Ha valaki csak 2-3 havonta látogatja meg a kozmetikusát, az sajnos nem annyira hatékony, mint amikor havonta visszajár a vendég. Lehet egy arckezelésre vagy akár „csak” egy vitalizáló arcmasszázsra – mondja. Az idősebb vendégeinél nagyobb rendszerességet tapasztal, mint a fiatalabb kuncsaftoknál. Előbbiek nagyon kedvelik az arcmasszázst, ugyanis ellazítja őket, fokozza a vérbőséget, mellette növeli a bőr rugalmasságát is.

Közös a kezelésekben, hogy egytől egyig az arc letisztításával, tonizálással és peelingel indulnak. Az energetizáló kezelés különlegessége, hogy a kozmetikus hámlasztó buborékmaszkot tesz a vendég arcára, mely eltávolítja az elhalt hámsejteket. Ezután szérumot, majd egy algás peel-off gumimaszkot applikál a bőrre. A látvány magáért beszél, a kellemes illatért pedig mindenki odavan.

A gépi kezelések közül még a hidroabráziót ajánlja. Ez egy vízsugárral történő bőrcsiszolás, amely mélyen ható tisztítást tesz lehetővé, és elősegíti a sejtregenerációt. A kezelés célja az elhalt hámsejtek eltávolítása és a bazális sejtek osztódásának stimulációja. Ezáltal elősegíti a bőr önmegújító folyamatait. Ezután a bőrtípusnak megfelelő hatóanyagot juttat a bőr mélyebb rétegeibe. Az aktuális kozmetikai kezelés során alkalmazva segíti az alapos és kíméletes mélytisztítást, valamint a megtisztított felületen keresztül könnyebben hatolnak be a bőrbe a kozmetikai anyagok.

Tápláló hatóanyagok a maszkban – és még az illata is jó

Az szinte mindegy, hogy melyik kezelést választjuk, az a lényeg, hogy ne feledkezzünk meg a rendszeres bőrápolásról, bőrünk minden bizonnyal hálás lesz majd érte. Tavasszal pedig – amikor az egész lényünk kész „kinyílni”, követni a természet megújulását –, ez az érzés különösen fontos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában