Szépségünkért: Aloe vera

2020.04.26. 07:00

Ha otthon Aloe verát gondozunk, segítségünkre lehet a karantén-szépségápolásban

A bezártság nem csak a lelki állapotunkra, egy bizonyos idő után külsőnkre is rányomja a bélyegét. Bőrünk állapota kozmetikus és fodrász segítségének hiányában romolhat. Azonban, ha otthon egy kis cserépben Aloe verát gondozunk, a kis növény bizony segítségünkre lehet a karantén-szépségápolásban.

Polgár Patrícia

Kevés törődést igényel, mégis rendkívül hasznos növény nemcsak bőrünk ápolásánál, hanem sebkezelésnél is

Fotó: Pixabay

Kiss Viktória kozmetikus ajánlja az aloé használatát, annak sokrétű alkalmazhatósága miatt. Mint mondja, a növény nem igényel sok törődést, de annál hasznosabb. – Előszeretettel használják gyógyászatban sejtregeneráló, immunerősítő hatása miatt. Égési sérülésekre, sebekre is kiváló: ha van otthon növényed, törd le a szárát és az aloé-géllel kend be az érintett bőrfelületet – ajánlja a kozmetikus, aki hozzáteszi, egyre több olyan ital van, ami tartalmaz hozzáadott Aloe verát, az is hasznos.

Kevés törődést igényel, mégis rendkívül hasznos növény nemcsak bőrünk ápolásánál, hanem sebkezelésnél is

Kiss Viktória azt is megosztotta velünk, hogy a kozmetikai iparban bőrnyugtató hatása miatt alkalmazzák a növényt – például tisztító kezelések után –, de a ráncosodásra hajlamos területeket is gyakran kezelik vele, számos krémbe teszik mint adalékanyagot, továbbá aknés bőrproblémákra is kiváló. Az otthoni bőrápolás során alkalmazhatjuk még akár borotválkozás utáni hegek, bőrpír kezelésére is, a már korábban említett bőrnyugtató, antibakteriális hatása miatt.

A vírus okozta szorongás és stressz alvásproblémákhoz vezethet, a kialvatlanság egyik látható következménye pedig a szem alatti sötét karikák kialakulása. Az aloélevél félbevágásával egyszerűen kikaparhatjuk annak zselés belsejét, mellyel vattakorongokat itathatunk át. Ezeket a szemünkre helyezve már tíz perc után látványos eredményt érhetünk el. És ha már bőrápolás: a bőrszárazság enyhítésére ugyanúgy alkalmazható, mint a korábban leírt esetben. A növény belsejét kikanalazva, néhány otthon is megtalálható, bőrtápláló alapanyag hozzáadásával remek arc- vagy kézkrémet állíthatunk elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában