Készítsünk arcmaszkot!

2020.04.04. 07:00

Így ápoljuk a bőrünket, amíg nem kereshetjük fel a kozmetikusunkat

A járványhelyzet miatt sokan szorultak a négy fal közé, de ez nem jelenti azt, hogy ne figyelhetnénk oda a külsőnkre. Otthon is elérhető a spa élmény, csak időt kell rá szakítani.

Lakosi Gabriella

Közös program lehet ezekben a hetekben a szépítkezés

Fotó: Pixabay

Jelen helyzetben a kozmetikai szalonok bezártak. Egy felelősségteljes kozmetikus nem dolgozik, nem dolgozhat – mondta Sulyokné Nagy Judit szombathelyi kozmetikus. Nem lehet biztonsággal végezni így a munkát, sem a vendégek, sem pedig a szakemberek szempontjából. Már csak azért sem, mivel rengeteg ember fordul meg egy szépségszalonban nap mint nap. Képtelenség mindenkit leinformálni, így ha nem zárnak be, teret adhatnak a betegségnek. Nagyon közeli kontakt van a vendég és a kozmetikus között ezért muszáj volt a munkát felfüggeszteni – teszi hozzá.

A biztos módja annak, hogy megállítsuk a vírus terjedését az az, ha otthon maradunk. Nem tudni, mennyi időre szünetelnek ezek a szolgáltatások, lehet ez egy hónap, de kettő vagy akár három is. Addig sajnos a vendégek magukra vannak utalva – fogalmaz a kozmetikus. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nincs segítség. Fontos, hogy a kapcsolat megmaradjon – vélekedik Judit. A kozmetikustól tanácsot kérni továbbra is lehet, a jó szakember nem engedi el a vendégei kezét.

Közös program lehet ezekben a hetekben a szépítkezés
Fotó: Pixabay

Most ő is hazaköltöztette a fél kozmetikát – meséli. Otthon van az arcradír, a maszkok, krémek és a gyantázó is. Eleinte arra gondolt, hogy végre lesz idő most saját magára is, de persze ez nem így alakult. Kell egy kis idő míg otthon beáll a rend. Egy iskolás és egy óvodás kislánnyal nem unatkozik, de rájött milyen jó közös elfoglaltságot jelenthetnek ezek az eszközök. A lányok már felfedezték a sminkeket és a krémeket.

Ez jó alkalom arra hogy a lányainkkal szépségnapot tartsunk – javasolja a kozmetikus. Persze mindenkinek a saját korosztályához igazítva.

A kamaszoknak és nekünk nagyon fontos a heti arcradírozás, napi arctisztítás. Nem mindegy viszont, hogy ezt mivel végezzük. Az alkoholtartalmú tonikokat például felejtsük el.

Az sem mindegy, mit, hogyan használunk. A micellás vizeknél jó tudni: figyelni kell arra, hogy használatuk után jól öblítsük le az arcot vagy tonikkal töröljük át! Ezeket a tanácsokat fogadjuk meg, mert ez az alfája és omegája annak hogy a bőrünknek megőrizzük az állapotát, szépségét, még újra kinyitnak a szalonok – mondja a szakember. A tisztítással még nem értünk a folyamat végére, az elhalt hámsejteket is el kell távolítani, heti rendszerességgel valamilyen bőrradirral. Ezt készíthetünk házilag, nem kell elkeseredni, ha nem állnak halomban otthon az ilyen készítmények.

Ezután már csak az ápolás van hárta, ami kiváló én-időt jelenthet vagy közös programmal szolgálhat, segíthet ellazulni ezekben a stresszes napokban. Mivel nem tudunk csak úgy átugrani a drogériákba sem, ezért ha már otthon tartózkodunk nézzünk szét a kamrában, hűtőben. A kozmetikus szerint a maszkok készítésének csak a fantáziánk szabhat határt.

A színes italok nem csak belülről ápolnak, a hangulatunkat is javítják
Fotó: pixabay

Néhány javaslattal is szolgál: vegyük elő a jó „öreg” élesztő és tojássárga keveréket, (már, ha kapni élesztőt – teszi hozzá viccesen). Ugyan így csodákra képes a túró és tojássárga pakolás vagy a joghurtpakolás. Az uborkaszeletek is igen jó szolgálatot tesznek. Jó kis móka kerekedhet az ilyen maszkkészítésből és közben mi is megszépülünk!

Nem csak az arcápolásban segíthet a kamra, a tejföl például kiváló száraz kezekre. Ne pazaroljunk, ha főzés után marad még a pohárban azt ne mossuk ki. Helyette inkább masszírozzuk a kezünkbe, és figyeljük, milyen hatásosan puhítja a bőrt.

Vannak viszont tiltólistás elfoglaltságok is. Semmiképpen ne kezdjük el nyomkodni a bőrünket, és ne kezdjük gyantázni magunkat, mert èletre szóló nyomokat hagyhatunk a bőrünkön. Ezt bízzuk inkább továbbra is szakemberre. Válasszuk erre az időszakra valamilyen más módját a szőrtelenítésnek.

Ha nem mozdulunk ki otthonról, az azt is jelenti, hogy picit pihentethetjük a bőrünket. Nem muszáj talpig sminkben pompázni, ha „home officeban” dolgozunk. Jó alkalom ez egy kis felfrissülésre, talán most az alapozót el is hagyhatjuk. De azért ne mondjunk le a sminkről teljesen. Ha nem is minden nap, de néha jót tesz a lelkünknek egy kis rúzs és egy kis szemspirál – teszi hozzá Judit.

Ez az időszak jó arra is hogy felkészítsük a bőrünket a tavaszra is. Ezt nem csak kívülről, hanem belülről is meg kell tennünk. Együnk rengeteg karotin tartalmú zöldséget, igyunk friss zöldségből „koktélokat, figyeljünk oda a megfelelő folyadékbevitelre. Aki megteheti, menjen ki a szabadba, saját udvarára. Kicsit napfürdőzzünk ha lehet. Erre megfelel az erkély vagy a terasz, de elég lehet csak egy nyitott ablak is. Bőrünk hálás lesz érte, de figyeljünk az UV sugárzásra.

A külsőnk mellett most picit forduljunk inkább a belső világunk felé, nem kell a tökéletességre törekedni. Értékeljük a körülöttünk lévő szép dolgokat és higgyünk benne hogy hamar túl leszünk ezen az időszakon – javasolja a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában