SZPONZORÁLT TARTALOM

2020.04.07. 07:00

UV szűrővel ellátott kontaktlencsék – már ilyenek is léteznek!

Rövidlátással küzdesz? A szemüveg mindennapjaid elmaradhatatlan részét képezi? A párásodás, a rendszeres tisztítás, vagy egyszerűen a megjelenés miatt egyre többen választják a kontaktlencse kínálta kényelmet. A tapasztalatok azt mutatják, hogy minden korábbinál szélesebb kínálattal találkozni a kontaktlencse piacon, így a színes változatok, a napi használatra ajánlott lencsék mellett a havi lencsék is megtalálhatóak a választékban. Ma már az sem számít egyedi igénynek, ha az UV-védelmet is fontosnak tartjuk kontaktlencse vásárláskor. A gyártók ehhez igazodva UV szűrővel ellátott kontaktlencséket is kínálnak.

A szemek is érzékenyek az UV-sugárzásra

A látószervek a hosszan tartó ultraibolya sugárzás hatására megbetegedhetnek. A szemlencse elhomályosodásával járó folyamat természetesen több tényezőtől is függ. A megfelelő paraméterekkel és minőséggel rendelkező napszemüvegek sokat segíthetnek a megelőzésben, ám az időjárási körülmények, a földrajzi elhelyezkedés és egyéni jellemzők is befolyásolják, mennyire károsodhat a szemlencse. Éppen ezért helyezik egyre többen a hangsúlyt a megelőzésre.

UV-szűrős kontaktlencsék

Az UV szűrővel ellátott kontaktlencsék, például Acuvue Oasys with Transitions hatékony védelmet biztosítanak a szemek számára. Természetesen az optimális kényelem érdekében nem elhanyagolható az, hogy a megfelelő paraméterekkel rendelkezzen a kontaktlencse, ennek kiválasztása pedig minden esetben szakember feladata. Az UV védelemmel ellátott lencsék nem csak a hétköznapokban tesznek kitűnő szolgálatot, hanem például nyaralás, utazás alkalmával, amikor a szokásosnál több időt tölt az ember a szabadban. A napi lencsék ráadásul plusz kényelmet biztosítanak, hiszen nincs szükség azok esti és reggeli letisztítására, hanem eldobhatóak, és reggel új, higiénikus pár kerülhet behelyezésre.

A korszerű technológiával készült szemüvegek is gondoskodhatnak arról, hogy a szemek megfelelő védelemben részesüljenek. A színtelen lencsével készült szemüvegek is alkalmasak erre a célra, de ha cél a maximális kényelem, akkor inkább a kontaktlencse lehet a megfelelő döntés. A klasszikus kontaktlencsék mellé is választhatunk UV védelemmel ellátott szemüveget, a lehetőségek tárháza tehát igen széles.

Kontaktlencse kifejezetten száraz szemmel küzdők számára

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokaknak lencseviselés közben gondot okoz a szemszárazság. A száraz szem ma már szinte tömeges problémaként jelentkezik, ugyanis a számítógép előtt töltött órák során szinte elfelejtünk pislogni, ez pedig a szemek kiszáradásához vezet. Hasonló a helyzet a folyadékbevitel elhanyagolásával is, mely szintén hatással van a szemek hidratáltságára. Mivel a kontaktlencse viselése során fontos szerepet tölt be a könny, ezért korántsem mindegy, milyen állapotban vannak szemeink. Ma már akár olyan kontaktlencsék közül is választhatunk, amelyek kifejezetten a száraz szemmel küzdők igényeinek megfelelően lettek kialakítva. Természetesen az optimális paraméterek kiválasztása is fókuszba kerül, ha ugyanis ezek nem illeszkednek az egyéni sajátosságokhoz, akkor szúrhat a lencse, vagy akár pislogást követően időre lesz szükség, míg kitisztul a kép.

Míg évekkel ezelőtt kizárólag a megfelelő napszemüveg viselése jelentett védelmet az UV sugarakkal szemben, addig napjainkban ezt a funkciót már a kontaktlencsék is képesek ellátni. Érdeklődj szakembernél a speciális jellemzőkkel rendelkező kontaktlencsék iránt, melyek megoldhatják az UV-védelem igen fontos kérdését! Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy saját szemeid egészségéért és védelméért rövidlátás esetén is Te tehetsz a legtöbbet. A komfortos mindennapok és a tökéletes látás nagymértékben hozzájárulhatnak életminőséged javításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában