Jó tanácsok a szép fogsorért

2020.08.01. 15:30

A hófehér fogak ősi ellenségei

Annak, aki szeretné, hogy mindig szép fehéren világítson a fogsora, érdemes száműzni az életéből az alábbi tényezőket – vagy legalábbis mérsékelje a velük való érintkezést.

Polgár Patrícia

A tojást érdemes beépíteni az étkezésbe, ha fogyni szeretnénk

Forrás: Shutterstock

A kávéról már talán mindenki tudja, hogy hosszú távon nem kedvez a szép és egészséges hatású mosolynak. Azonban van néhány dolog, melyekről nem is gondolnánk, mekkora mértékben akadályozhatják fogunk fehérségének megőrzését.

Az italok közül számosat érdemes kerülni. Mellőzendők a citrusos italok, mint például a limonádék, a jeges teák és a sportitalok – sebezhetővé teszik és el is színezhetik a fogakat.

A vörösbor mellett a fehér sem tesz jót a mosolynak, hiszen magas savtartalma pusztítja a zománcot, ezáltal érzékenyítve a fogakat. A bogyós gyümölcsök rengeteg pozitív tulajdonságuk mellett a fogakat elszínezhetik – ezt elkerülhetjük, ha turmix formájában, szívószállal fogyasztjuk őket.

Nyáron többet jár az ember strandra, uszodába ahol nem várt veszély leselkedik a fürdőzőkre. Ugyanis a klóros víz felborítja a száj pH-egyensúlyát. Ez hosszútávon a fogak kopásához, törékenységéhez vezet, amik miatt fogszuvasodás is kialakulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában