Dóra is megmutatta: lehetséges!

2020.08.02. 15:30

Három hónap leforgása alatt 12 kilogrammot fogyott a vasszécsenyi anyuka

Néhány héttel ezelőtt mutattuk be Seprenyi Fannit, aki hihetetlen elszántságának hála ötven kilogramm súlyfeleslegtől szabadult meg. Ma már sorstársait segíti az életmódváltásban. Cikkünkben a vasszécsenyi egygyermekes Dórát ismerhetik meg, aki szintén megmutatta, hogy nincs lehetetlen – három hónap alatt leadott tizenkét kilót.

Polgár Patrícia

Móricz Dóra jól érzi magát a bőrében. Seprenyi Fanni segítette az életmódváltásban Móritz Dóra, életmódi, fogyás, 10 kg leadva

Fotó: Unger Tamás

A harmincegy éves Móricz Dóra mint mondja, már régóta nem volt kibékülve a testével. Terhessége után súlya súrolta a hetven kilogrammot. Amikor belenézett a tükörbe, nem tetszett neki a látvány. Tudta, hogy cselekednie kell, hiszen ha tovább hízik, úgy még nehezebb lesz a végén leadni a felesleges kilogrammokat. Edzeni nem lett volna ideje pici gyermeke mellett, azonban egyik ismerőse igen gyors átalakulását látva nem habozott és felkereste Seprenyi Fannit, aki szívesen segített neki az életmódváltásban.

Az életmód-tanácsadó kezdetben minden kuncsaftjának kétféle tesztet küld, hogy felmérje, milyen az adott pillanatban a testi és lelki állapotuk. Továbbá vércsoport alapján különböző típusokba sorolja az embereket – e három tényező alapján alakítja ki számukra a helyes életmódváltó programot, a benne foglalt étrenddel.

Dóra a fehérjetípusba tartozik, ezáltal a szénhidrát és a cukor a szervezete legnagyobb ellenségei.

Januárban kezdte meg új életét, akkor hetven kilogrammot nyomott. Bevallása szerint az első hét viselte meg a legjobban, erőteljesen jelentkeztek rajta a szénhidrát- és a cukorelvonás tünetei.

– Morcos voltam, mindig fájt a fejem, levert és ideges lettem. Azt hiszem, rabja voltam a cukornak. Erre az elvonás döbbentett rá – vallja be Dóra, akinek a program három hónapja alatt élete részévé vált a helyes táplálkozás, így egyre könnyebb volt számára tartani az étrendet.

Összesen tizenkét kilótól sikerült megszabadulnia, azóta pedig tartja a súlyát.

Legnagyobb öröme, hogy ma már nem okoz számára semmilyen negatív érzést az, ha tükörbe kell néznie, bátran felvehet bármilyen ruhát, amilyet csak szeretne. Korábban hordott 44-es méretű farmerjait pedig mostanra 36-38-as nadrágokra cserélhette.

Mára nem mellesleg megtanult helyesen és egészségesen enni. Több zöldséget és fehérjét fogyaszt, csakis azt, ami jó a testének. Teljesen elhagyta a cukros üdítőket, és igyekszik napi 2-3 liter vizet meginni. Mellette étrend-kiegészítő és kollagéntablettát szed – ezekkel viszi be szervezetébe azokat az ásványi anyagokat, amelyeket az étkezésekkel nem tud megadni a hatékony működéshez.

– Különösen jó, hogy vannak arra alternatívák, hogy mit mivel lehet helyettesíteni. Például egyik kedvencem, a rakott krumpli egyik fő összetevőjét, a burgonyát ma már karalábéval helyettesítem. Most már aszerint főzök, hogy mi az, ami számomra „szabályos”, megfelelő és bátran megehetem – így nem kell többet bűntudatot éreznem és még csak attól sem kell félnem, hogy hízok, mert nem fogok – magyarázza Dóra.

Móricz Dóra jól érzi magát a bőrében. Seprenyi Fanni segítette az életmódváltásban Fotó: Unger Tamás

Heti egy „csalónapot” enged meg magának, amikor azt eheti, amit megkíván. Azonban mára annyira hozzászokott a szervezete „a jó ételekhez”, hogy a „csalósaktól” – ha mégis megpróbálkozik velük – másnapra felpuffad, megfájdul a gyomra, vagy fájni kezd a feje. Úgyhogy nincsen szüksége „csalásra”: jól érzi magát a bőrében – és nélkülöznie sem kell.

Móricz Dóra állítja: példaképként tekint Fannira. A lány története erőt adott számára és megtanulta: tényleg minden fejben dől el.

– Most már el merem mondani, hogy valóra váltotta az álmomat, azt, hogy éhezés nélkül fogyjak. Hihetetlen finomakat eszem és közben meg jól is érzem magam. Mindenkinek, aki nem elégedett a testével, bátran ajánlom, ne féljen egy új és jobb életmódra váltani, csak nyerhet vele – lelkendezik Dóra.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/otven-kilot-fogyott-most-masoknak-segit-seprenyi-fanni-4121867/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában