A makacs szennyeződéseket fogkefével távolíthatjuk el

2020.08.29. 07:00

Legót a mosózsákba?

A hivatalos gyártó a weboldalán a szappanos vízben való kézzel tisztítást ajánlja. Nehezen kivitelezhető azonban ez a megoldás ott, ahol egyszerre többkilónyi apró kockát, kisembert, állatfigurát, autó- és repülőgép-alkatrészt szükséges átmosni.

Vas Népe

Gyorsabb így tisztítani a legókockákat

Fotó: Cseh Gábor

Egyszerűbb, ha mosózsákba pakoljuk a legót, egy kicsit hagyjuk ázni, majd közben átforgatjuk a tartalmát. Így a végén nem kell egyenként kihalászni az elemeket a lavórból. Az interneten több helyen olvasni arról, hogy zsákban, párnahuzatban vagy vászontáskában mosógépbe is betehető a gyerekek kedvenc építőjátéka, de célszerű alacsony hőfokú – például gyapjú – programot választani.

A kis részek közé beakadt koszt dörzsöljük meg fogkefével, a zsíros vagy fertőtleníteni kívánt darabokat pedig töröljük át alkoholos vattával. Utóbbi ajánlott azokhoz a játékokhoz is, amelyekhez elektromos alkatrészek tartoznak.

Gyorsabb így tisztítani a legókockákat Fotó: Cseh Gábor

A legót ne pakoljuk szárítógépbe és ne tegyük ki közvetlen napfénynek. A legjobb, ha a már tiszta, de még vizes darabokat kiterítjük egy pokrócra a szobába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában