konyha

2020.11.08. 07:00

Gesztenye – Főfogásokban is jól megállja a helyét

Gesztenyéből nem csak pürét és más édességeket készíthetünk, főfogásokban is jól megállja a helyét.

Tersztyánszky Krisztina

Bármikor sikerünk lehet ezzel a pulykával

Forrás: mindmegette.hu

Gesztenyés zellerkrémleves

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg zellergumó, 15 dkg lisztes burgonya, 15 dkg főtt, tisztított gesztenye, 1 db salottahagyma, fél dl száraz fehérbor, fél dl főzőtejszín, 1 liter zöldségalaplé, ízlés szerint: fehérbors, só

A gesztenyét 35-40 perc alatt puhára főzzük, meghámozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra, a zellert és a burgonyát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.

Kevés zöldségalaplében megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a fehérbort és a leves többi részét, megborsozzuk. Közepes tűzön fedő alatt főzni kezdjük. Nagyjából tíz perc elteltével hozzáadjuk a gesztenyét. 25-30 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket. Végül hozzáadjuk a tejszínt, újra felforraljuk. Turmixgép poharába töltve pürésítjük. Frissen vágott metélőhagymával tálaljuk.

Gesztenyével töltött pulyka baconbe tekerve

Hozzávalók: 25 deka natúr gesztenyemassza, egy marék aszalt szilva, só, bors, friss kakukkfű ízlés szerint, 4 szelet pulykamell, 16 szelet bacon, 2 deci fehérbor, 2 evőkanál hideg vaj.

A gesztenyemasszát és az aprított aszalt szilvát aprítógépben összedolgozzuk. Áthelyezzük egy keverőtálba, és fűszerezzük sóval, borssal, friss kakukkfűvel. A pulykamell­szeleteket megsózzuk, borsozzuk és kiklopfoljuk egy kicsit. Megkenjük őket a gesztenyés töltelékkel, és felgöngyöljük, majd mindegyiket jól körbetekerjük a baconszeletekkel.

Tepsibe helyezzük a tekercseket, aláöntjük a bort, a tetejére szórunk még friss kakukk-­füvet és hideg vajdarabokat. 200 fokos sütőben készre sütjük körülbelül 30-40 perc alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában