hirdetés

2020.11.13. 11:57

Versek a szeretetről kicsiknek és nagyoknak

Mi, emberek roppant szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen egyedülálló módon megvan bennünk a kellő lelki mélység és magasság. Ha ezek az intenzív érzések tehetséggel is párosulnak – költő születik. A költészet páratlan gyöngyszemei, a versek évszázadok, sőt évezredek óta kápráztatják el azokat, akik hajlandók a világ anyagiasságán, a földhözragadt dolgokon felülemelkedve átengedni magukat a megfoghatatlan, finom lelki rezgéseknek.

Old books on windowsill

Versek a szeretetről, avagy mi az élet értelme?

A címszereplő kérdés túlzás nélkül az egyik legnehezebben megválaszolható talány az emberi társadalom történelmében. Vagy annyira mégsem nehéz megfejteni, miért is születtünk e világra? A versek a szeretetről, az emberi lélek legnemesebb tisztaságáról talán megadhatják a hőn áhított válaszokat is, feltéve, ha értő, érző olvasóként mélyedünk el a szavakban.

Önmagunk megismerése a költemények által

Akkor élünk jól, ha szeretjük egymást. Ezt az egyszerű, mégis igaz gondolatot ragadják meg a versek a szeretetről. A költemények nemcsak pusztán kreatív alkotások, sokkal inkább őszinte vallomások, rólunk. Abban segítenek, hogy közelebb kerülhessünk saját magunkhoz – ezáltal pedig azokhoz is, akik fontosak a szívünknek.

Pál apostol örökérvényű szavai

Azoknak, akik rendszeresen forgatják a Bibliát, nem ismeretlenek Pál apostol sorai sem, amelyet a korinthusiakhoz írt első levelében fogalmaz meg. Az üzenet megdöbbentő ereje viszont még azokat is lenyűgözi, akik egyébként nem tartják magukat vallásosnak. Mert a szeretet, ami „soha el nem múlik”, „türelmes, jóságos” talán még a vallási meggyőződésen is túlmutat, olyan igazságokról lebbentve le a fátylat, amelyek örökérvényűek, mint maga a Világegyetem törvényei.

A karácsonyi versek tökéletessé teszik az ünnepet

A szeretetről szóló versek nem kötődnek egy-egy esemény apropójához, nem függenek egy-egy korszaktól vagy napszaktól. Akkor és úgy olvashatjuk, értelmezhetjük azokat, ahogy az nekünk tetszik. Mégis, ha az időjárás hidegebbre fordul, és beköszönt a tél, ösztönösen keressük a nyugalom, a meghittség forrásait, amelyekkel nemcsak a testünket, de a lelkünket is megmelengethetjük kicsit. A karácsonyi versek olvasgatása tökéletes alkalmat szolgáltat arra, hogy a világ zajától megcsömörlötten elvonulhassunk, megbékélhessünk és elmerülhessünk a szép és tiszta gondolatokban.

Minőségi időtöltés a karácsonyi versek jegyében

Az élményt akár közössé is tehetjük. A párunkkal, a közeli barátunkkal vagy a gyermekünkkel közösen is „táplálkozhatunk” ezekből a költeményekből, hiszen a versek nemcsak megmelengetik a fáradt lelket, de remek lehetőséget adnak a nagy, bensőséges beszélgetésekhez és a mély gondolatok megosztásához is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában