szép otthon

2021.01.02. 07:00

Otthoni munkavégzéskor is fontos a helyes testtartás

Asztalunkat lehetőleg az ablak elé állítsuk, és készítsünk listát mindarról, amire szükségünk lehet.

VN

Az íróasztalt az ablak elé is állíthatjuk

Fotó: Pixabay

Idén sokak életében állandósult az otthoni munkavégzés, így akár kényszerűségből, akár tervezetten alakítunk ki dolgozószobát vagy dolgozósarkot, nem árt néhány szabályt szem előtt tartanunk. Az íróasztalt lehetőleg az ablak elé állítsuk, és ne bástyázzuk magunkat körül, legyen elég hely a mozgásra.

Amennyiben párhuzamosan kell néznünk a számítógép monitorját és egy papírról is olvasunk, jó, ha utóbbit a számítógép képernyője mellé függesztjük, hogy ne kelljen állandóan lepillantanunk és szemünk könnyen rátaláljon a kívánt helyre. Nem árt listát készíteni arról, hogy mire van szükségünk munkavégzéskor, hogy minden, ami kell, kéznél legyen, felesleges dolgok viszont ne foglalják a helyet. Sem az íróasztalon, sem a széken nem szabad spórolni, a rossz testtartásban végzett munka fárasztó és hosszú távon komoly egészségügyi kockázatokat is rejt.

Most ugyan nem a baráti látogatások idejét éljük, az otthoni munkavégzés esetében is fontos a rendszer, ezért vezessünk be otthoni munkaidőt, és ragaszkodjunk is ennek tiszteletben tartásához, legyen nyilvánvaló, attól, hogy otthonról dolgozunk, nem érünk rá bármikor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában