hirdetés

2021.02.08. 18:58

Nagyot dob a piacon az otthonfelújítási támogatás

Itt a következő nagy dobás, ami megmozgatja az ingatlanpiacot, ez az otthonfelújítási támogatás. Érdemes gyorsan rámozdulni, mert rengetegen fogják igényelni az utófinanszírozást és a keretösszegek végesek.

Nagy lehetőséget kaptak a gyermekes családok január 1-től, hogy szebb, modernebb otthonokban éljenek. Mostantól igényelhető ugyanis az otthonfelújítási támogatás, ami akár 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad lakások, házak korszerűsítésére és szépítésére, ami a soproni lakásoknál is jól jöhet.

A gyorsaság most nagyon fontos

A legtöbb pályázat útján elnyerhető pénz esetében fontos, hogy időben adjuk le az igénylésünket, de ez a jelenlegi helyzetben hatványozottan igaz az otthonfelújítási támogatásra. Az építőipar eddig is romokban volt Magyarországon, most azonban még nehezebb lesz kivitelezőt találni.

Sopron környékén segíthet például a SopronIngatlanok, mert nem csak a soproni lakások eladásához nyújtanak segítséget, hanem a felújításhoz is. Ezt azonban kevesen tudják, úgyhogy érdemes most keresni a SopronIngatlanok munkatársait.

A másik ok, amiért a gyorsaság számít az az otthonfelújítási támogatás kerete. Elvileg a támogatási pályázat 2022. december végéig áll nyitva, de várhatóan nagyon sokan fogják igényelni a maximális összeget, így a keret hamar kimerülhet.

Mire kaphatsz támogatást?

A lakáshoz, házhoz kapcsolódó szinte bármilyen felújítási költségre igényelhető támogatás. Lehet az tetőcsere, nyílászáró csere, festés, klíma beszerelése, de akár az udvar díszburkolatozása vagy a kerítésépítés is. A pontos részleteket a MÁK oldalán található gyakran ismételt kérdések tartalmazzák.

Ellenőrizd a jogosultságodat

A támogatás viszonylag széles körben lesz elérhető, de vannak feltételek, amiket teljesíteni kell. Ilyen például, hogy csak családosok vehetik igénybe, illetve csak legalább fele részben saját tulajdonú ingatlan felújítására használható a pénz. A költségek 50%-át fedezi a támogatás, amik egyenlő részben kell, hogy anyagköltséget és munkadíjat tartalmazzanak. A további feltételekről a MÁK oldalán minden információ megtalálható.

Előfinanszírozási probléma

Az otthonfelújítási támogatás egy buktatója, hogy csak utófinanszírozást ad, így akár komoly tőkével kell rendelkezni, hogy a maximális 3 millió forint támogatást megkapjuk. A SopronIngatlanok segítségét azért is megéri igénybe venni a felújítás során, mert a cég hitelközvetítéssel is foglalkozik, beleértve a szabadfelhasználású személyi kölcsönöket. Egy személyi kölcsönből pedig áthidalható a kezdeti tőkeprobléma, így kinyerhető akár a maximális támogatási összeg is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában