Ünnepi kézműves dekorációk

2021.04.02. 07:00

Közeleg a húsvét, díszítsük fel derűs tárgyakkal a lakást és a kertet!

Mindennél nagyobb szükségünk van ezekben a hónapokban a jókedvre, a derűre, a családi együttlétek kellemes óráira, hiszen a vírushelyzet miatti kényszerű elzárkózás lehangoltságát, depresszióját ezekkel tudjuk ellensúlyozni.

Vas Népe

Szebbnél szebb mintával díszített tojásokat és húsvéti dekorációkat kínálnak az osztrák fővárosban

Fotó: VN/VIENNA.AT

Ha figyelemmel vagyunk a saját érdekünkben betartandó korlátozásokra, már a második húsvétot fogjuk a tágabb család nélkül tölteni. Felfoghatjuk úgy is, hogy a felszabaduló otthon töltött idő lehetőséget ad a máskor időhiány okozta rohanás kiiktatására, a lelassulásra, eközben pedig ünnepre hangolhatjuk a lakást.

A kertészkedők már belevetették magukat a kertek, udvarok tavaszi takarításába, ültetnek, metszenek, ásnak, kapálnak. Odabent pedig hasz nos és talán jó sok nevetésre is alkalmat adó tevékenység lehet a húsvéti díszek elkészítése.

A kirándulások alkalmával beszerzett faágak, bokrok vesszőit nagy vázákba rendezhetjük, rájuk aggathatjuk a zsinórokon függő díszes, festett tojásokat, akár tavalyról, és kész is a beltéri tojásfánk. Ugyanezeket a kertben az alacsony gyümölcsfák ágain is elhelyezhetjük.

De van még idő tavaszi ajtódíszt készíteni, textilből, fából, végső esetben műanyag alkatrészekből.

A mellékelt képen látható, ablakba vagy asztalra való alkalmi dísz, a tojásrántotta után megmaradó héjba ültetett virágzó apró növény vidám színfoltja lehet a nappalinak vagy a konyhának. A tojásokat ügyesen törjük fel, közepes lyukat ütve rajtuk, a tojástartót pedig akár ki is festhetjük, mondjuk óvodás, kisiskolás gyermekeinkkel, unokáinkkal együtt. A minivázák csapatban mutatnak igazán jól. A félbetört tojáshéjba lehet gyertyát önteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában