Szponzorált tartalom

2021.06.01. 14:17

7+1 hasznos autófelszerelés, amire mindenkinek szüksége van

Mindig lesznek olyan autófelszerelési tárgyak, amiket egyesek feleslegesnek tartanak, mások pedig imádják. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár biztos befutót, ami a te járművedből sem hiányozhat!

Vas Népe

1. Az autófelszerelések királya: huzat

A lista élén minden bizonnyal az üléshuzatnak kell lennie. Most erre sokan rángatják a vállukat, aztán a nyári forróságban mégis előkerülnek a régi törülközők. Mennyivel egyszerűbb egy elegáns, minőségi üléshuzatot kiválasztani, és élvezni az esztétikai megjelenést! Le a törülközővel!

2. Telefonból GPS

GPS tartó? Pár évvel ezelőtt teljes szívből javasoltuk volna, de ma sokkal praktikusabb a telefontartó. Lényegében bármelyik okos készülék átalakítható GPS rendszerré, így nem fogunk eltévedni soha. Ha pedig töltőt is szerzünk be hozzá, akkor a lemerüléstől sem kell tartani. Ezek az autófelszerelések kimenthetnek minket a kellemetlen helyzetekből, és a rendőr sem fog megbüntetni azért, mert a kezünkben van a telefon.

3. Egy kényelmes autófelszerelés

Könyöklő. Tény és való, hogy az új autókba rendszerint beépítik, de ez nem jelenti azt, hogy a régi kocsi tulajdonosoknak le kéne mondaniuk róla. Sőt! Ma már szinte bármilyen boltból, weboldalról megrendelhetjük, csak arra kell figyelni, hogy illeszkedjen az autó márkájához.

4. Színes és hasznos

Kormányvédő. Ez olyan autófelszerelés, amit valaki vagy szeret, vagy utál. Gyakrabban látni a hölgy vezetőknél, akik poénból is rózsaszín kormányvédőt tesznek fel, de egy átlagos, fekete is sokat tehet a jármű kinézetéért. Amikor hosszú éveken keresztül vezetünk, és mindig ugyanott fogjuk a kormányt, akkor előbb vagy utóbb meg fog látszódni az eredménye.

5. A biztonságos vezetésért

Csomagtér elválasztó rács. Ez az autófelszerelés nagyon hasznos tárgy, főleg akkor, amikor jól megpakoljuk a járművet. Gondoljunk csak arra, hogy egy hirtelen fékezésnél mekkora fájdalomtól kímélhetjük meg magunkat, ha a bútorlap repülését nem a fejünk, hanem a gondosan felszerelt rács fogja fel. Mindig első a biztonság, úgyhogy ezt biztosan szerezzük be!

6. Búcsúzzunk el a rettegéstől

Ajtó élvédő. Hány emberrel történt meg, hogy véletlenül erősebben nyitotta ki az ajtót, ami nagyot koppant a mellette parkoló ajtaján? Elég kellemetlen helyzet, de szinte mindenkivel előfordul, így nagyon hasznos lehet az élvédő. A Fékmester oldalon többféle szín közül választhatunk, így a dizájnba sem rondít bele.

7. Extra szemek

Tolatóradar vagy tolatókamera. Hát igen, itt nem kell különösképpen magyarázni, de biztosak lehetünk benne, hogy legalább egyszer meg fogja menteni az életünket. A régi autók nem kaptak saját tolatókamerát, de ez nem jelenti azt, hogy ne vehetnének egyet. Az a legjobb, ha biztosra megyünk, és inkább beszereljük ezt a mindennél hasznosabb autófelszerelést.

+1 avagy a kényelem

Deréktámasz. Ez az eszköz azoknak való, akik hosszabb utakat fognak megtenni. Sőt, nekik inkább kötelező!

Ezek a kiegészítők általában ugyanannyira fontosak, mint az autóalkatrészek. A vezetés nem kötelező, de ha már letettük a jogsit, akkor érdemes jól csinálni. Egy gépjármű fenntartása nem jön ki pár ezer forintból, de szerencsére a megfelelő autóalkatrészek beszerzésével jó pár extra évet nyerhetünk. A karbantartás és a hasznos autófelszerelések könnyebbé teszik a mindennapos vezetést.

Ezek is érdekelhetik