felhörpintve

2021.06.26. 07:00

Mértékkel az egészségért – Meccsnézéshez a sportfröccsöt ajánlott inni

Ha valakinek nem lenne elég indok a teraszozásra az, hogy kitört a kánikula, még a labdarúgó-Eb is ezekben a hetekben zajlik. Azok, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a mérkőzésekre, gyakran gyűlnek össze a vendéglátóhelyek teraszain, kerthelyiségeiben. Ezzel együtt jár az iszogatás és a nassolás, azonban pár aranyszabály betartásával könnyen megőrizhető az egészség a görbe esték ellenére is.

Polgár Patrícia

Fotó: VN

A Semmelweis Egészségfejlesztési Központ nemrég közzétett felhívásában mértékletes alkoholfogyasztásra int mindenkit. Meccsnézéshez annak, aki mindenképpen alkoholt szeretne fogyasztani, a sportfröccsöt ajánlják, ami l dl bort és 4 dl szódát tartalmaz. Nagy a térfogata, így nehezebb túllépni az ajánlott menynyiségeket, ráadásul a hidratálásban is segít. A nassolás tekintetében jó tanács, hogy ne vágjon senki bele éhesen az éjszakába! Napközben étkezzen a szokásos, egészségtudatos módon, így elkerülhető a késői nassolás. Aki azonban mégis ropogtatna valamit, válasszon egészséges, zöldségalapú nassolni valót! A ferde este után sem szabad koplalni, vissza kell térni a megszokott étrendhez, ügyelve a folyadékbevitel megtartására.

Kiemelt képen: Meccsnézéshez a sportfröccsöt ajánlott inni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában