A Fő térről startoltak a futók

2022.10.08. 11:35

A gyerekeknek és a kutyásoknak is indítottak külön futamot Szombathelyen - fotók

Fut a város! címmel rendeztek időmérő futóversenyt több távon, a kutyásoknak is lehetőséget biztosítva szombaton.

Merklin Tímea

Fotó: © Cseh Gábor

A szombathelyi Fő téri Szentháromságszobortól indultak, indulnak el a különböző futamok délelőtt. A fő szervező, Soós Hajnalka, a Pannonsport Szervező és Marketing Kft. munkatársa elmondta, hogy a program az Ébredj, Szombathely! része, összesen több mint négyszázan vesznek részt a futásban. Az előzetes jelentkezésekhez képest még sokan a helyszínen is sorban álltak rajtszámért. A 10 kilométeren és az 5 kilométeren több mint százan indultak, sokan vesznek részt a váltófutásban is. A Fő téren van felkordonozva a pálya 121 gyermek számára. A 2,5 kilométeres „buli-futam” a város legszebb részein vezet, a látnivaló külön élményt ad azoknak, akik nem szombathelyiek, ők összesen hatvanan lesznek, ez a futam a városházán keresztül vezet, a résztvevők találkozhatnak a polgármesterrel. A kutyások is ezen a távon futhatnak, csak ők nem mennek be a hivatalba.  

- Azt szerettük volna, hogy azok jöjjenek el, akik ebben a szép időben egy jó közösségi programon akarnak részt venni, és szívesen vannak társaságban – mondta Soós Hajnalka. – Az eredmények a futam után közvetlenül felkerülnek az internetre, helyezéseket nem hirdetnek. Akik beérnek a célba, egy Ébredj, Szombathely! egyedi logóval ellátott érmet és környezetbarát (lebomló műanyag) fesztiválpoharat kapnak, abból fogyaszthatják az üdítőket.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában