Az életet ünneplik

2022.11.14. 10:12

Bővült a Családok kertje Balogunyomban: már több mint harminc fa növekszik a területen - fotók

Bővült a Családok kertje Balogunyomban: hétvégén a meglévő húsz mellé újabb tíz fát telepítettek, mosta 2022-es babák tiszteletére.

vaol.hu

A szülők az idén is maguk választhattak fafajt

Forrás: Tarsoly Alfonz

Egy éve ültették el az első fákat a Pipitér utcai Családok kertjében. Akkor húsz facsemete került az ültetőgödrökbe, éppen annyi, ahány gyermek született a településen a megelőző két évben. Azóta 11 új ifjú polgára lett Balogunyomnak, köztük egy ikerpár, akik szombaton közös fát és táblácskát kaptak. Az ünnepségen Tarsoly Alfonz polgármester párhuzamot vont a faültetés és az útfelújítás között annak apropóján, hogy nemrég aszfaltozták újra a kerthez közeli két utcát és épül a vasút felé vezető járda. A fa jóval több törődést igényel, az életet ünnepeljük vele – jegyezte meg. 

Elmondta azt is, hogy büszke a falu védőnőjére, Magyar Katalinra, aki kezdeményezte a „mozgalmat” és Papp-Felber Anitára, aki kardoskodott mellette. A védőnő az élet fáját említette és a hagyományt, hogy a gyermekek születésének tiszteletére sokszor fát is ültettek, a lányoknak alma-, a fiúknak körtefát. Molnár Lászlótól a faültetéssel, metszéssel kapcsolatban kérdezhettek a családok a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában