BÜKFÜRDŐ

2017.11.08. 20:32

Rangos országos elismerést kapott a büki gyógyfürdő

Sajtótájékoztatót tartottak Bükfürdőn, ahol értékelték a főszezont, és további jó hírekről is beszámoltak. 

Cseszkó Tamás

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Inzám Andrea, a MagyarBrands termékmenedzsere, Boros László Attila, a büki gyógyfürdő igazgatója és dr. Németh Sándor, a település polgármestere Fotó: Ohr Tibor

Az örömteli rendezvényen részt vett Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki elmondta: büszke arra, hogy a Superbrands rangos elismerését a büki gyógyfürdő kaphatta meg. – Ez azt bizonyítja, hogy az a munka, mely évtizedek óta zajlik a fürdőben, nem hiábavaló – húzta alá a politikus, hozzátéve, hogy az intézmény jó úton halad, és minden támogatást megkap azoktól, akik a sikerhez hozzá tudnak járulni. A képviselő szólt arról is, hogy ebben az évben 13 százalékos béremelést tudtak végrehajtani, így a dolgozók is érezhetik, hogy nyertesei az itt zajló fejlesztéseknek.

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Inzám Andrea, a MagyarBrands termékmenedzsere, Boros László Attila, a büki gyógyfürdő igazgatója és dr. Németh Sándor, a település polgármestere Fotó: Ohr Tibor

Inzám Andrea, a Magyar-Brands termékmenedzsere elmondta: nyolc éve díjaznak kiváló minőségű hazai márkákat. – Számos feltételnek kell megfelelni: pénzügyi stabilitás, pozitív fogyasztói vélemények, fejlődésre való hajlandóság – sorolta az indokokat a menedzser, kiemelve, hogy ezek alapján kapta meg a büki gyógyfürdő a rangos elismerést.

Dr. Németh Sándor, Bük polgármestere számokat sorolt, mint mondta, az országos turizmus is jól teljesített a főszezonban, Bük pedig 6,6 százalékkal produkált jobb eredményeket a tavalyi évhez képest. A polgármester hozzátette: elsősorban a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma emelkedett, ami egyebek között annak köszönhető, hogy a közelmúltban egy jelentős szállodafejlesztés történt a városban.

Dr. Németh Sándor szólt a magánszállások helyzetéről is, mint mondta, az önkormányzat fejlesztési pályázattal igyekszik segíteni a szállásadók munkáját. A településen az átlagos tartózkodás idő 3,5 éjszaka, ez jónak számít országos viszonylatban is.

Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: annak ellenére nőtt a látogatószám és a bevétel, hogy emelték az árakat. – Ez azt jelenti, hogy erősödött az a vásárlóerő, amely a fürdőbe látogat – összegezte az igazgató, hozzátéve, hogy a siker oka egyebek között az a tudatos marketingtevékenység, amelyet 2017 óta végeznek.

Az intézményvezető arról is beszélt, a következő időszak legfontosabb célja, hogy ne szolgáltatássák ki a létesítményt az időjárás viszontagságainak, ennek érdekében pedig számos olyan beruházást hajtanak végre, amely „csökkenti a szezonalitást”.

A büki gyógyfürdőben egyébként jelentős fejlesztések történtek eddig is, folyamatban van egy másfél milliárd forintos fejlesztési program, melyet banki hitelből és 15 százalék önerő biztosításával valósítanak meg. Ágh Péter szerint mindez azt jelzi, hogy előrelátással, bátorsággal és hittel végzi a fürdő menedzsmentje a feladatát.

Magyarország kormánya is a desztinációfejlesztés mellé állt: csaknem egymilliárd forintos támogatásban részesítették a gyógyhelyet, de további jó hírek is várhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!