Gazdasági rövidek

2017.11.28. 18:03

Újabb kerékpárutak és megfelelő magyar áruk

Vas Népe

Örülhetnek a vasi bringások

SZOMBATHELY Több mint 423 millió forintos beruházással újabb kerékpárutak épülnek – közölte kedden Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke. Tanakajd, Vasszécseny és Csempeszkopács községek között a még hiányzó szakaszokat építik ki, illetve a már meglévőket újítják fel a Széchenyi 2020 programban elnyert 270,8 millió forintos támogatásból. Sé községben pedig a településen építenek ki kerékpárutat. A 2019 januárjáig megvalósuló fejlesztések turisztikai szempontból is jelentősek.

Kevés magyar áruval van gond

KÖRKÉP Az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerében (RASFF) közzétett csaknem háromezer bejelentés kevesebb mint egy százaléka érintett magyar előállítású terméket tavaly – derült ki az Európai Bizottság éves összegzéséből. A 141 hazai vonatkozású ügy főként különleges táplálkozási célú élelmiszerekre, étrend-kiegészítőkre, gabonatermékekre és pékárukra vonatkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!