Telek utca

2017.12.08. 21:06

Járt utat egy járhatóbbért Halogyon

Megint zökkenőmentesek közlekedhetnek a halogyiak a felújított, ünnepélyesen tegnap átadott és felavatott Telek utcában, ahol 2000 óta csak a kátyúkat toldozgatták-foldozgatták.

Merklin Tímea

V. Németh Zsolt államtitkár avatta fel a Telek utcát Fotó: Szendi Péter

 

V. Németh Zsolt államtitkár avatta fel a Telek utcát Fotó: Szendi Péter

Országos szinten egyre több az útfelújítások iránti igény, átlagosan: húsz beadott pályázatból egy tud nyerni.

A halogyi önkormányzat korábbi két kudarcos próbálkozás után ez év tavaszán végre sikeresen pályázott, és nyert a Belügyminisztériumtól majdnem 15 millió forintot a Telek utca felújítására.

Az avatására összegyűlteknek Horváth István polgármester elmondta: a nagyon leromlott állapotú, utoljára 17 évvel ezelőtt felújított Telek utca rendbetételéhez az önkormányzat 2,5 millió forint önrészt vállalt. Ez Halogy négy utcájának egyike, a leghosszabb mellékutca (U alakú), az itt lakó harminc családnak az új aszfaltburkolat talán a legszebb karácsonyi ajándék, akár gyalog, akár biciklivel, akár gépkocsival közlekednek rajta.

Köszönetet mondott V. Németh Zsolt államtitkárnak, országgyűlési képviselőnek, aki nek a forrás lehívásában nagy szerepe volt, és aki a Telek utcát avatóbeszédében hangsúlyozta: mindig minden tőle telhetőt megtesz, hogy az itteni települések ne maradjanak ki a fejlesztésekből. Dicsérte az utcafelújítást kivitelező vasvári Németh Lajos cégének munkáját, és mivel szokás manapság firtatni a családi kapcsolatokat, leszögezte, hogy nem rokonok.

Takács László plébános áldotta meg a megújult Telek utcát, amely a 19. századi templomnál kezdődik. Ezen sietnek az emberek haza, de a mezei munkákra ugyanúgy, és ezen lehet kimenni a temetőbe is. Kiemelve az élet első pillanatától az utolsóig tartó „úton járás” szimbólumát, azon Őrangyalok kíséretét, felvigyázását kérte, akiknek tiszteletére szentelték a neogótikus építményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!