költségvetés

2017.12.14. 16:46

Negyedszer módosult Szombathely 2017-es költségvetése 

Átcsoportosításokat jelent a költségvetés módosítása, a biztosítandó tételeknél összesen 19,9 millió forint szerepel, az ehhez javasolt források hét sorból állnak, például befizetési többletből és kiadási előirányzatok maradványaiból. Az idei költségvetés bevételi főösszegét 26,1 milliárd forintban, kiadási főösszegét 37,5 milliárd forintban állapították meg. 

Bakos Ágnes

Budapest, 2016. január 3. Megújított húszezer forintos bankjegyek. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014 és 2018 között folyamatosan újítja meg a jelenlegi bankjegysorozat címleteit. A 10 000 forintos után a második elem a megújított 20 000 forintos bankjegy, amelyet 2015. december 14-tõl hozott forgalomba a bank. A régi húszezres bankjegyek 2016 végéig használhatók fel a készpénzforgalomban. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Fotó: Faluldi Imre

Szavaztak az úgynevezett átmeneti gazdálkodásról is a képviselők. Az átmenetet a 2018-as év első két hónapja jelenti, egészen pontosan akkor veszti hatályát az átmeneti gazdálkodás rendelete, amikor elfogadják majd a 2018-as költségvetést, az a februári közgyűlésen várható. Vannak kiadási tételek, ahol az idei számokhoz arányosítva számolnak az átmeneti gazdálkodásban: például az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok támogatása, valamint a kommunális városüzemeltetési kiadások kerete az idei módosított előirányzat 2/12-ed része lehet. Vannak konkrét számok is. Csak egy példa: a szociális segélyezési feladatokra 25 millió forintot különítettek el a jövő év első két hónapjára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!