Hatalmas halak érkeztek

2017.12.13. 21:28

Új horgászrendi szabályt vezettek be a kavicsbányatónál Magyarszecsődön

Extra méretű pontyok kerültek a tóba, ezzel párhuzamosan új horgászrendet is bevezettek.

VN

A magyarszecsődi kavicsbányatóba 72 darab extra méretű ponty érkezett a múlt héten. Átlagosan hét-nyolc kilós közötti példányok kerültek a tóba, de volt köztük egy 12,5 kilós is. A halak a marcali víztározóból kiváló kondícióban és egészséges állapotban érkeztek új otthonukba.

Nem ez volt az egyetlen telepítés az idén. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a két helyi egyesülettel (Körmendi Határőr HE, Körmendi Munkás HE) közösen rekord mennyiségű halat engedett a tóba 2017-ben. 4313 kg háromnyaras ponty, ezer kg vegyes keszeg, 800 kg válogatott dévérkeszeg, 3 ezer db egynyaras süllő, valamint több ezer előnevelt keszeg, süllő, csuka – ez a mérleg.

Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke egy méretes példánnyal Fotó: Sporthorgász egyesület

Az enyhe időjárás miatt, a nagy pontyok védelme érdekében új horgászrendi szabályt vezettek be a tónál: minden öt kilogrammosnál nagyobb pontyot a fogás után kíméletesen vissza kell engedni. Az extra pontyok kihelyezésével párhuzamosan megkezdődtek a vízparti munkák a magyarszecsődi tó körül, így tavaszra már megújult horgászhelyek is várják a pecásokat. Az éppen aktuális munkaterületeken azonban szigorúan tilos horgászni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!