Biztos volt a működés

2018.02.14. 20:41

45 millió forint támogatást kapott Celldömölk

45 millió forint állami támogatást kapott működésre tavaly Celldömölk, amelynek köszönhetően biztonságosan tudta ellátni feladatait. Múlt héten évértékelőt tartott Celldömölkön a városvezetés.

Cseszkó Tamás

Az elmúlt esztendőben 45 millió forint állami támogatást kapott a celldömölki önkormányzat a biztonságos működés érdekében Fotó: Ohr Tibor

Fotó: VN-archív

 

Az elmúlt esztendőben 45 millió forint állami támogatást kapott a celldömölki önkormányzat a biztonságos működés érdekében
Fotó: Ohr Tibor

A rendezvényt követően Söptei Józsefné, a város alpolgármestere köszönetet mondott Ágh Péternek, Celldömölk országgyűlési képviselőjének azokért az állami támogatásokért, amelynek köszönhetően 2017-ben is biztosított volt a város működése. Az alpolgármester elmondta: két körben összesen 45 millió forintot nyert a város, a kapott forrást pedig egyebek között az óvodai és a szociális alap-ellátási feladatok megoldására, a kulturális intézmények közüzemi számláinak finanszírozására, valamint településüzemeltetésre fordították. A támogatásból jutott az egészségügyi alapellátásra is, a kapott összeg ugyanis jelentősen hozzájárult az ügyeleti díj fedezéséhez. Ugyancsak fontos terület a szociális bentlakásos és átmeneti elhelyezést nyújtó intézményekben foglalkoztatottak műszakpótlékának kérdése, ezen kiadásokhoz szintén hozzájárult az állam. A celldömölki önkormányzat egyébként az elmúlt években folyamatosan számíthatott központi működési támogatásra, ahogyan számos fejlesztési forrás is érkezett a városba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!