tudás, technológia

2018.02.07. 11:30

Beváltotta az agrárgazdasági szolgáltatóközpont a hozzá fűzött reményeket Sárváron

Beváltotta a termelők tudásközpontjaként létrehozott sárvári agrárgazdasági szolgáltatóközpont a hozzá fűzött reményeket.

Pajor András

Dr. Pusztavámi Márton, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas megyei elnöke Fotó: Pajor András

Ezt a növekvő termésátlagok is jelzik – mondta dr. Pusztavámi Márton, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) újraválasztott megyei elnöke.

Egy éve nyitotta meg Sárváron az első dunántúli, az országban pedig második szolgáltatóközpontját a NAK, ahol a hagyományos falugazdászi szolgáltatásokon túl tanácsadással is segítik a tagság munkáját.

Dr. Pusztavámi Márton, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas megyei elnöke Fotó: Pajor András

Sárváron falugazdász-körzetközponttal, ügyfélfogadással egy helyen adnak szakmai tájékoztatást és tanácsokat a gazdálkodók, az élelmiszeripari szereplők számára. A központ harminc versenypiaci szereplővel áll kapcsolatban, akik az agráriumban tevékenykedőket támogatják: műtrágyát, növényvédő szert, vetőmagot állítanak, elő és agrárhiteleket kínálnak.

A repce és a búza mellé szeretnék a szójanövény termesztését is intenzívebbé tenni, hogy az egyre nagyobb helyet foglaljon el a vasi vetésszerkezetben, emelte ki az agrárkamara vasi elnöke. Dr. Pusztavámi Márton arra biztatja a gazdálkodókat, hogy továbbra is vegyék igénybe munkájuk során a központot, mert jó eredményeket csak versenyképes tudással és a legkorszerűbb technológiával lehet produkálni. A központon keresztül tavaly 500 tonna világszínvonalú, kedvező árú vetőmagot, 600 tonna mű-trágyát és 800 tonna meszet értékesítettek a megyében, ahol a talajok kilencven százaléka savas jellegű – tette hozzá az elnök. pás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!