és szombathelyen...

2018.02.06. 20:08

Itt egy árban vannak most az üzemanyagok

Országos átlagban 364 forint mától egy liter benzin, a gázolaj átlagára pedig 369 forintra csökkent. Szombathelyen húsz forint a különbség a legalacsonyabb és a legmagasabb árak között.

Bakos Ágnes

A benzin ára bruttó három, a gázolajé pedig bruttó kettő forinttal csökkent mától. Az ok, hogy gyengült az amerikai dollár a bankközi devizapiacon, miközben csökkent az olaj ára. A Brent-olaj hordónkénti ára jelenleg 68,6 dollár, mintegy 2,4 százalékos heti csökkenés után. Szombathelyen 355 és 375 forint a benzin két szélsőséges ára, dízelt pedig 355 és 376 forintért, valamint a két ár között is adnak a szombathelyi kutaknál a mai ármérséklés után. Idén ez volt a hetedik árváltozás a magyarországi töltőállomásoknál. Benzinnél öt drágítás hozott 11 forintos áremelést, és kettő árcsökkentés jelentett öt forint mínuszt a 95-ös árában január 1-je óta. A gázolaj ára pontosan annyi, mint tavaly év végén, ugyanis egyszer drágult kettő, egyszer pedig négy forintot, aztán ugyancsak kettő, majd négy forinttal lett olcsóbb. bá

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!