Rettegi Attila

2018.03.21. 22:39

Az önkormányzat érdekét védte, most lemondott a Styl felügyelőbizottsági tagságáról

A képviselő úgy érzi, nem tudja tovább védeni az önkormányzat érdekeit, ezért lemondott a Styl felügyelőbizottsági tagságáról.

VN

Rettegi Attila lemondott felügyelőbizottsági tagságáról Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

 

Rettegi Attila lemondott a Styl Fashion Kft. felügyelőbizottsági tagságáról. A politikus ezt a gyár előtt tartott sajtótájékoztatóján jelentette be tegnap délután. A képviselő elmondta: azért döntött így, mert a felügyelőbizottság keddi ülésén sem mondta ki, sőt nem is tárgyalta azt az általa felvetett írásos határozati javaslatot, hogy a márciusi bérek elmaradása, valamint a NAV-inkasszó elkerülhető lett volna, ha a tulajdonostársak elfogadják az önkormányzat 50 millió forintos tagi kölcsönre vonatkozó ajánlatát. Mint ismert, miután a hétfői felügyelőbizottsági ülés elmaradt, Rettegi Attila úgy nyilatkozott, hogy a jelenlegi helyzetet kizárólag a társtulajdonosok érthetetlen és megmagyarázhatatlan döntése idézte elő.

Rettegi Attila lemondott felügyelőbizottsági tagságáról
Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

Mivel a példátlan eset az országgyűlési kampány időszakában történt, szerinte azt kell feltételezni, hogy az önkormányzati támogatás visszautasítása és a cég működésének ellehetetlenítése szándékos, tudatos és időzített politikai döntés volt. A képviselő elmondta: miközben az önkormányzat próbált segítő kezet nyújtani, éppen az önkormányzatot helyezték nyomás alá, így a keddi ülésen már nem is foglalt állást. A két nap történései alapján Rettegi Attila úgy ítélte meg, hogy az őt delegáló önkormányzat érdekeit nem tudja tovább védeni a felügyelőbizottság jelenlegi összetételében, ezért lemondott tagságáról.

Lapzártánk előtt nem sokkal a cég ügyvezetője azt közölte az MTI-vel, hogy húsvétig megkapják elmaradt munkabérüket a dolgozók, a tulajdonosok pedig mindent megtesznek azért, hogy a ruhagyár tovább működhessen. Bognár Katalin elmondta: a tulajdonosok együttműködnek annak érdekében, hogy a NAV által benyújtott 150 millió forintos inkasszó megszüntetéséhez szükséges forrásokat biztosítják, ennek módjára közös javaslatot dolgoztak ki, a megállapodást pedig a jövő héten aláírhatják. Hozzátette: a megállapodás megkötéséig részleteket a tulajdonosok kérésére nem mondhat. Szólt arról is, hogy a dolgozók a problémák ellenére is kitartottak, az üzemben a termelés nem állt le, csak négyen-öten adták be a felmondásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!