a jövő felé

2018.03.27. 21:11

Szállodával bővült a mesteri fürdő

16 szobás szálloda készült a termálfürdő mellé Mesteriben. Azt remélik, bővül a vendégkör: a bel- és a külföldi forgalom emelkedésére is számítanak.

Bakos Ágnes

Patyi Gábor ügyvezetőnek Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke gratulált a szállodaberuházáshoz Fotó: Szendi Péter/ Vas Népe

- A fürdő története olajkutató fúrással kezdődött, majd az 1980-90-es években készült a termálvíz köré családias fürdő – idézte fel Patyi Gábor, a Termal Hotel Mesteri ügyvezetője.

Patyi Gábor ügyvezetőnek Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke gratulált a szállodaberuházáshoz Fotó: Szendi Péter/ Vas Népe

Telkeket alakítottak ki, aztán a kempinget, majd a 2000-es évek elején a környékbeli nagyobb fürdők nagyszabású fejlesztésekbe kezdtek, azzal már nem tudta felvenni a versenyt a mesteri létesítmény – folytatta a múlt-idézést az ügyvezető. Felidézte, hogy a mesteri és a megyei önkormányzat a büki fürdő szakmai irányításával üzemeltette a fürdőt, így tudott talpon maradni. 2010 körül döntöttek az akkori tulajdonosok az eladás mellett, akkor vette meg a Patyi család. Azóta pedig minden szezonra jutott bővítés, fejlesztés, megújítás. Így a barlangfürdő, a kemping komfortosabbá tétele. A kezdeti éves 20 ezres látogatószám mára elérte a 100 ezret. Azt hangsúlyozta Patyi Gábor, hogy továbbra is a nyugalomra építenek, nem „hangos attrakciókról” lesz híres a mesteri létesítmény. A kemping üzemel: jelenleg is szinte tele van, jórészt osztrák és német vendégek pihennek itt. A meleg vizes medence tegnap is tele volt. Ezért is merült fel az igény a szállodára: ezt avatták fel. A 16 szobás épület kedvezményes állami hitelből készülhetett el, mintegy 250 millió forintból. – A Kemenesalja olyan térség, amelyet elkerült az iparosítás, ezzel a környezetszennyezés – méltatta a mesteri létesítményt és annak helyszínét Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke.

Kiemelte a gyógyvizet, amely a fürdő vonzereje, és a családi vállalkozás sikerét is, hiszen látszik, hogy biztos lépésekkel fejlődik a fürdő. Szerinte ez azt is mutatja, hogy az itt élő vállalkozók bíznak a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!