KÖRMEND, VASVÁR

2018.03.22. 21:50

Sikeres a paktum: például sokan lennének vállalkozók Dél-Vasban

Népszerű a vállalkozóvá válási lehetőség, ez az egyik erőssége a Dél-Vasi Paktumnak. Kézzelfogható eredmény, hogy csaknem nyolcvan embert sikerült már munkához juttatni a térségben.

Bakos Ágnes

Bebes István, Körmend polgármestere, V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője és Tóth Balázs, Vasvár polgármestere Fotó: Szendi Péter

 

Bebes István, Körmend polgármestere, V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője és Tóth Balázs, Vasvár polgármestere
Fotó: Szendi Péter

Az elmúlt hónapokban már 79-en jutottak ténylegesen álláshoz, és látszik, hogy rendkívül népszerű a vállalkozóvá válás – ismertette a Dél-Vasi Paktumról Tóth Balázs, Vasvár polgármestere. Olyan sokan élnének a lehetőséggel, hogy átcsoportosításokra lehet szükség a paktumon belül.

- 2010-ben 1 millió új munkahelyet ígért a kormány, most 738 ezernél tartunk – mondta el V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Úgy fogalmazott, hogy finomhangolásra van szükség, meg kell találni a célcsoportokat, akiknek kell, lehet segíteni a munkához jutását – ezért dolgozik a Dél-Vasi Paktum.

A több mint 600 millió forintos programban Vasvár vezeti a konzorciumot, amelynek a járási hivatalok és a megyei önkormányzatok is tagjai. A program 2020 végén zárul majd, például utazási és képzési forrás is szerepel a foglalkoztatás bővítését szolgáló eszközök között. – Korábban sem voltak rosszak a foglalkoztatottsági mutatók, de további erősítésekre van szükség, bevonni olyanokat is, akik eddig nem tudtak megjelenni a munkaerőpiacon – ezt emelte ki Bebes István, Körmend polgármestere a

tájékoztatón. Emlékeztetett, hogy számos munkahely létesült Körmenden az utóbbi időben, például fejleszt az Egis gyógyszergyár és az Ada bútorgyár is. Több milliárdos fejlesztés előtt, alatt állnak ezek a cégek, bővítésükkel pedig vállalták a foglalkoztatotti létszám emelését is – ezért kell feltárni a humánerőforrás-tartalékokat a térségben. Bebes István kiemelte azt is, hogy az önkormányzat igyekszik kiegészíteni a nagy munkaadók beruházásait, például a bútorgyárhoz vezető út építésével. Ezen felül pedig a helyi, fejlesztésben gondolkodó kis vállalkozások támogatását rendeletbe foglalták Körmenden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!