javult a munkanélküliség

2018.06.22. 07:00

Mintegy kétszázzal kevesebb álláskereső lett Vas megyében

Javult a szombathelyi és a Vas megyei munkanélküliségi mutató a tavasz végére – derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat most publikált adataiból. Azzal együtt is javulás látszik, hogy hárommal kevesebb lett a „nullás” vasi falu.

VN

Budapest, 2018. március 15. Illusztráció adóbevallással, adózással, számvitellel, adóügyekkel, elektronikus online adóbevallással kapcsolatos hírek illusztrálásához. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

 

A vasi városok mutatói Grafika: Tóth Szabolcs / VN

Május utolsó napján 4011 Vas megyei álláskeresőt tartott nyilván a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat, ez 215-tel kevesebb, mint egy hónapja. A megye aktív lakosságszáma nem változott: 173 306 fő. A relatív munkanélküliségi mutatóban ez öt század elmozdulást jelent: 2,44 százalék után 2,39 százalékos a relatív vasi munkanélküliségi ráta. Szombathelyen 1222 a regisztrált álláskeresői létszám, ez 36 fős csökkenés egy hónap alatt. Itt sem változott az aktív korú lakosságszám, az 51 105 fő, és ehhez arányítva századra ugyanaz a vasi és a szombathelyi relatív ráta, 2,39 százalékos. Egy álláskereső sincs Nemesmedvesen, Nemesládonyban, Szattán, Répceszentgyörgyön, Porpácon, Peresznyén, Ólmodon és Köcskön. Peresznye nullás mutatója kiemelkedő, hiszen nem apró falu, ott 409 aktív korú lakossal számol a szolgálat. Köcskön száz feletti az aktív korú lakosság száma: 173 fő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!