szabályozva

2018.06.07. 14:00

Munka Ausztriában: pár euró lehet a szállás

Törvény határozza meg, hogy mennyit kérhet munkaadója a szállásért, és azt is pontosan szabályozzák, mit kell tennie, ha teherbe esik.

Budai Dávid

Minden ledolgozott hét után körülbelül fél nap, három hónap után hét nap szabadság jár Fotó: Shutterstock

Az ausztriai idénymunkások jogairól készített összefoglalónk második részében a betegség, a szabadság, a nyugdíj, az adó-visszatérítések és a lakhatás témakörét járjuk körbe. Hiába idénymunkát vállal csak Ausztriában, ugyanúgy joga van a szabadsághoz, mint annak, aki egész évben kint dolgozik. Minden ledolgozott hét után körülbelül fél nap jár. A szabadság az első munkaév első hat hónapjában időarányosan jár. Ha tehát három hónap, munkában eltöltött idő után valaki szabadságra szeretne menni, akkor körülbelül hét napja van. A szabadság idejéről és tartamáról – akárcsak itthon – előzetesen meg kell állapodni a munkaadójával. Ha valaki szabadságot vesz ki, természetesen arra az időre is jár fizetés.

Egyáltalán nem mindegy, milyen a szállás

Éves szinten egyébként öt hét szabadság jár. Amennyiben a szabadság alatt lesz valaki beteg, vagy akkor éri baleset, a betegségben töltött napok – amennyiben a betegség tovább tart, mint három nap – nem számítanak szabadságos napoknak. A történteket legkésőbb három nap után jelezni kell a munkáltatónak, és be kell mutatni a betegállományba vételről szóló igazolást is.

Minden ledolgozott hét után körülbelül fél nap, három hónap után hét nap szabadság jár Fotó: Shutterstock

Fontos tudni, hogy a szezonmunkások is jogosultak a 13. és 14. havi fizetésre. Aki egész évben dolgozott, annak ezt két ütemben, nyár elején és az év vége előtt fizetik ki, aki egy évnél kevesebb időt dolgozott, annak időarányosan – legkésőbb a munkaviszony végén – kell megkapnia a pluszfizetséget. Fontos szabály viszont, hogy a szabadságpénz és a karácsonypénz a második ledolgozott hónaptól jár, tehát ha akár egy nappal is kevesebbet dolgozik valaki egy adott helyen, mint két hónap, akkor az osztrák munkaadó megtagadhatja a 13. és a 14. havi fizetés részarányos kifizetését. Felmondás vagy elbocsátás esetén a két hónapba a ki nem adott szabadságok és szabadnapok is beleszámítanak.

Betegség esetén Ausztriában sem kell dolgoznia, fizetést viszont így is kapnia kell.

Ha megbetegszik, kérjen orvosi igazolást orvosától. Ehhez szüksége lesz az úgynevezett e-cardra – az osztrák tb-kártyára -, amelyet az egészségbiztosító a lakcímére küld meg. Ha szállását a munkaadó biztosítja, akkor tőle kell megkapnia a kártyát. Amennyiben időközben várandós lesz, azt jeleznie kell munkaadójának, és természetesen egy orvosi igazolást is be kell szereznie a terhességéről. Amint bejelentette, hogy állapotos, felmondási védelem alatt áll, munkaadója nem mondhat fel önnek, még próbaidő alatt, az első hónapban sem. Ez után olyan munkát kell kapnia, amely se nem nehéz, se nem veszélyezteti egészségét. A várandósság alatt az éjszakai munkát és a túlórát a törvény tiltja. A szülés várható időpontját megelőző utolsó nyolc, és a szülést követő első nyolc hétben nem dolgozhat, ezt hívják anyasági védelemnek. Ez idő alatt terhességi-gyermekágyi segélyre jogosult.

Fontos a védelem

Szerszámokat, nap és eső elleni védelmet, kesztyűt és minden egyéb védőruházatot, a munkavállalónak térítésmentesen kell biztosítania, ezt nem vonhatják le a fizetéséből. Ha a munkáltatónál lakik, akkor ő a lakhatásért legfeljebb 1,31 eurót kérhet naponta villanyszámlával együtt, vagyis a munkáltató által biztosított szállás költsége maximum havi 39,24 euró lehet. Jó tudni, hogy a szálláson a férfiakat és a nőket külön kell elhelyezni – kivéve a házaspárokat -, és a kötelező felszereltségéhez tartozik az ablak, főzési lehetőség, hűtőszekrény, ivóvíz, zárható szekrény, elválasztott WC, mosakodási lehetőség tiszta folyóvízzel, és a kapcsolható fényforrás. Lehetőséget kell biztosítani a nedves ruha szárítására, a szobának vagy lakásnak pedig zárhatónak kell lennie. Vagyis ha egy ablaktalan helyiségben akarják elhelyezni, ahol még egy csap sincs, az bizony törvénybe ütközik. Ha a munkáltató teljes ellátást biztosít, akkor a szállásért és étkezésért legfeljebb 196,2 eurót kérhet, ami napi 6,54 eurót jelent. Ezért azonban reggeli, ebéd, vacsora, két kiegészítő étkezés és innivaló is jár.

Igazolást kell kapni

Ha mezőgazdasági idénymunkásként foglalkoztatják, akkor nyugdíjbiztosítással is rendelkezik, amiről egy igazolást is kell kapnia. Nagyon fontos, hogy amennyiben teljes munkaidőben dolgozik, ne részmunkaidőre legyen bejelentve, mivel akkor később az osztrák állam által fizetett nyugdíj is csak feleakkora lesz, ezért mindenképpen ellenőrizze, hogy megfelelően járt-e el a munkáltatója. Ugyanígy ellenőrizze azt is, hogy a túlórái is megfelelően legyenek vezetve. Ügyeljen arra, hogy később az összes nyugdíjjogosultságát érvényesítse, függetlenül attól, hogy hol dolgozott és hol ment nyugdíjba. Ha nem egy teljes évet dolgozott, de béréből adóelőleget vontak le, akkor a következő évben adót igényelhet vissza az osztrák adóhatóságtól. Ha gyermekei vannak, és Ausztriában dolgozik, jogosult családi pótlékra és a gyermekek után járó adókedvezményre függetlenül attól, hogy hol élnek a gyermekei. Legalábbis 2019 januárjáig biztosan így lesz, utána már valószínűleg csak az indexált családi pótlékot fogja kapni, amit egyébként az osztrák adóhatóságnál kell igényelni. Munkaviszony megszűnése esetén mindenki jogosult a végelszámolásra. Ennek nyomán ellenőrizheti a dolgozó a bérkifizetések helyességét. Amennyiben valaki nem használta el a szolgálati időre arányosan járó összes szabadságot – ami a szezonmunkások esetében nagyon gyakran előfordul -, úgy a ki nem vett szabadság pénzbeli megváltás lesz. Célszerű kikérni továbbá a munkáltató által kiállított értékelést, az ún. Dienstzeugnist, amely a munkáltatónál betöltött munkakört és szolgálati időt hivatott igazolni. Ez nagyon fontos dokumentum, amely később, akár a nyugdíj esetében is fontos lehet. Az összefoglaló a Die Produktionsgewerkschaft (PRO-GE) szakszervezet által összegyűjtött információk alapján készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!