Áremelkedés

2018.08.28. 09:07

Drágulást hoz az augusztus vége a benzinkutaknál

A nyáron 13 alkalommal volt árváltozás a benzinkutaknál, számolva a most szerdai 3-3 forintos emelést mindkét üzemanyagfajtánál. Összességében 3 forinttal drágult a benzin és 2 forinttal lett olcsóbb a gázolaj június eleje óta.

VN

Áremelést hozott az utolsó nyári szerda a benzinkutaknál. Mindkét üzemanyagfajta ára bruttó 3 forinttal nőtt, ezzel országos átlagban 401 forint egy liter benzin és 408 forint egy liter gázolaj.

Valószínűleg minden töltőállomásnál nettóban tapasztalhatják az autósok az áremelést, vagyis egy az egyben hozzá kell adni a három-három forintot a mostani árakhoz. Az emelkedés így sem jelentős, tekintve, hogy csak Szombathelyen 23 forint a különbség a legolcsóbb és a legdrágább benzin és gázolaj árában. Szerdától Szombathelyen 392 forint a legolcsóbb és 415 forint a legdrágább benzin. Dízelnél 394 és 417 forint a két szélsőséges szombathelyi ár a szerdai drágítással.

Ha visszanézünk a nyári hetekre, kiderül, hogy összesen 13 alkalommal változtak az üzemanyagárak, a legnagyobb egyszeri áremelés és árcsökkentés 5 forint volt. A június három árváltozást hozott, akkor csak lefelé mozdultak az árak: 6 forinttal lett olcsóbb a 95-ös és 8 forinttal a gázolaj literenként. Júliusban hatszor volt változás, összeadva 3 forinttal drágult a benzin és 1 forinttal a dízel. Augusztusban négy ármódosítást számolhattunk (a most szerdaival együtt) és összesen 6 forinttal drágult a benzin, 5 forinttal a dízel. Még lehet egy utolsó változás, hiszen a szerda mellett a péntek is hozhat árcsökkentést vagy éppen emelést.

Ha pedig az egész nyarat összegezzük: 3 forinttal kerül többe egy liter benzin és 2 forinttal kérnek kevesebbet egy liter gázolajért, mint június első napjaiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!