cél az érdemi párbeszéd

2018.09.11. 19:02

ITM: megalakult a Szakképzési Innovációs Tanács

Megtartotta alakuló ülését az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kezdeményezésére létrejött Szakképzési Innovációs Tanács. A testület célja, hogy rendszeres fórumot biztosítson az érdemi párbeszédhez a kormány és a szakképzési rendszer szereplői között.

VN

A tanács tagjai a kormányzati oldal mellett a kamarák, nagyvállalatok, szakszervezetek, oktatási szervezetek is

Fotó: kormany.hu

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kifejtette, hogy az ITM számára kiemelten fontos, hogy a középfokú szakképzési és felnőttképzési rendszer minden meghatározó szereplője részt vegyen a fejlesztési irányok meghatározásában.

A tanács tagjai a kormányzati oldal mellett a kamarák, nagyvállalatok, szakszervezetek, oktatási szervezetek is
Fotó: kormany.hu

Hangsúlyozta, hogy a negyedik ipari forradalom stratégiai kihívást jelent a szakképzés számára is, de ha az ország okosan használja az új technológiák nyújtotta lehetőségeket, képes lesz kiszolgálni a 21. századi munkaerőpiaci igényeket is. Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár közös gondolkodásra kérte fel a tanács tagjait. A tervek között szerepel az infrastrukturális fejlesztéseken túl a szakképzési és felnőttképzési rendszer tartalmi felülvizsgálata, számítanak a társintézmények és vállalatok közreműködésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!