ezt kínálják állás fronton

2018.09.12. 18:29

Minden pék talál munkát Vas megyében – Takarítókat is keresnek

Egészségügyben, kereskedelemben, építőiparban is bőven van állásajánlat, de az autószerelők is válogathatnak a munkák, munkalehetőségek között szerte Vas megyében. Körülnéztünk, mit kínál a Vas Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció: Unger Tamás / Vas Népe

Aki pék, az válogathat, olyan sok a munkalehetőség Szombathelyen és a város körül – ez is látható a Vas Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya állásajánlatai között. Még az is dolgozhat pékként, aki még csak tervezi, hogy kitanulja a szakmát, hiszen betanított pék, és sütőipari munkás pozíciókat is kínálnak, szakképesítés nélkül.

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Legalább ennyi lehetőség között válogathatnak az egészségügyi és szociális végzettségűek. Ápolókat, gondozókat, segítőket, betegszállítókat, gyermekfelügyelőket, gyógytornászokat és szociális munkatársakat is keresnek szerte Vas megyében. Sőt, a kormányhivatalnál kiemelten kezelt állásajánlatai között van a megyei kórház számos nyitott pozíciója: ápoló, szakápoló, asszisztens, szakasszisztens, szülésznő jelentkezését is várják. Ugyanitt, a kiemelt ajánlatok között van a börtönőr, a hivatásos katona és az autóbusz-vezető is – hiány van mindegyikből.

A kereskedő végzettségűek számára számos eladói állást hirdetnek: vendéglátóhelyek, ruházati boltok, és van több lehetőség is, ahol bolti kisegítő szerepel a hirdetésben, vagyis szakirányú végzettség nélkül is szívesen veszik a jelentkezéseket.

Gyári és takarítói munka is mindig van

Aki nem szeretne emberekkel közvetlenül dolgozni, az legalább tíz gyári operátori, és legalább két különböző telefonközpontos állás közül válogathat.

Takarítóra pedig minden cégnek szüksége van: a kórháztól a készenléti rendőrségig talál ajánlatokat, aki takarítónak állna, de még külön lakóépület-takarító állást is ajánl a vasi kormányhivatal.

Kelendő minden lakatos és autószerelő is. Lakatos szakmával három különböző cég keres több munkatársat is, autószerelőként pedig szintén válogathatnak az állást váltók. Ez utóbbinál mindegy is, hogy autógumi javításához, mezőgazdasági gépekhez vagy az autóvillamossághoz ért valaki, minden lehetőség nyitott Vas megyében. Ahogy az építőiparban is: kőművesek, burkolók, építőmérnökök, gipszkartonozók és építőipari segédmunkások is bőven találnak munkát, hiába csengett le a nyári főszezon. Aki zöldben dolgozna, az díszfaiskolában találhat munkát, valamint kertépítő szakmunkásoknak is van jelenleg nyitott pozíció, ahogy virágkötők sem maradnak lehetőség nélkül. Ha valaki mindig postás szeretett volna lenni, megteheti, akkor is, ha nincs végzettsége: betanított kézbesítőt is keresnek.

Mosodai, varrodai munka is szép számmal van a vasi hirdetések között és fodrász végzettséggel sem marad munka nélkül, aki keres. Raktárak körül is van bőven teendő, de dolgozó kevés: raktárosként, raktárvezetőként, rendeléslogisztikusként legalább tíz ember azonnal el tud helyezkedni Vas megyei munkahelyen.

A lehetőségek között több esetben is van „felső korhatár”, mert támogatott programban tudnak munkát adni, ezért keresnek kifejezetten 25 év alatti munkatársat. És vannak egészen speciális vasi lehetőségek is, ilyen a thai masszőr, a köszörűs, valamint a sportközpontgondnok. Van olyan pozíció is Vas megyében, ahol gyakorlatilag elegendő az orosz nyelv ismerete: orosz nyelvű ügyfél-tájékoztató pozíciót is hirdet a vasi kormányhivatal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!