Gazdaság

2018.10.12. 16:00

Hozza nagyobb lendületbe vállalkozását!

A vállalkozások a fejlődés új irányával ismerkedhetnek meg október 24-én. A vasi megyeszékhelyre érkezik az Ipar 4.0 Országjárás.

VN

Fotó: Shutterstock

Az ipar fejlődésének új iránya, hogy a termelési folyamatok hatékony szervezésével az eszközök önállóan kommunikálnak és összehangoltan működnek. Nem csak technológiai fejlődésről van szó, a szemléletmód jelentős megváltoztatására van szükség mind az egyén, mind a vállalatirányítás szintjén, amellyel már önmagában is jelentős versenyképesség-növekedést érhet el egy vállalkozás. Az Ipar 4.0-s eszközök használata 20–40 százalékos, gyorsan realizálható termelékenységjavulást eredményezhet, ezen felül megoldást kínál a rendelkezésre álló szűkös emberi erőforrás még hatékonyabb alkalmazására is. A hazai termelő kkv-k számára ma már elengedhetetlen, hogy az Ipar 4.0-val foglalkozzanak, amennyiben szeretnének lépést tartani versenytársaikkal. Most itt a kiváló alkalom, hogy megismerkedjenek a témával, és elinduljanak a fejlesztés útján.

Október 24-én Szombathelyre érkezik az Ipar 4.0 Országjárás, ahová elsősorban a Vas megyében működő feldolgozóipari kkv-k vezetőit és munkatársait várják. A részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Helyszín: Kámoni Arborétum (9700 Szombathely, Szent Imre herceg u. 84/b.) A jelentkezés további feltételei az Ipar 4.0 honlapján olvashatók.

A projekt célja, hogy a feldolgozóiparban működő hazai mikro-, kis- és középvállalkozások megismerhessék a saját működésükbe is beilleszthető nagyvállalatoknál működő legújabb technológiákat, valamint módszertani ismereteket kaphassanak ezek bevezetésének és alkalmazásának megkönnyítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!