SZPONZORÁLT TARTALOM

2019.10.21. 09:45

Kipróbálta már ezt a bruttó és nettó bér kalkulátort?

Fotó: pixabay

Jóval egyszerűbb számolni egy ilyen bérkalkulátorral. Ingyen és teljesen szabadon letölthető bruttó nettó. bér kalkulátor érhető el a weboldalon, amely tulajdonképpen nem csak a munkaadóknak, hanem a hétköznapi embereknek is segítséget nyújthat, ha szeretné megtudni, hogy a bruttó bérből mennyi. nettó jövedelemre számíthat. Mindenkinek fontos tudnia egy-egy állás interjú után, hogy a munkáltatómekkora bért ajánlott. A letölthető program a ténylegesen kézben maradó jövedelmet az adózási jogszabályokban meghatározott módon számolja ki. Éves személyi jövedelemadó bevalláskor, havonta a bérek kifizetésekor, éves szintű bérszámításkor is hatékony segítséget nyújt.

 

Igen sok tényezőre kell odafigyelnünk amikor a jövedelmeket kiszámítják. Minden egyes tényező alaposan befolyásolja az alkalmazottak tényleges jövedelmét. Az éves jövedelem az, amely megmutatja, hogy az év során tulajdonképpen miből tudunk gazdálkodni. A jövedelemkalkulátor a számítás során figyelembe veszi a munkavállalói oldalról a bruttó bért, a bruttó éves bért, a számított szja-t, az adóalap csökkentő egyéb kedvezményeket, a pénzbeni nyugdíjbiztosítási és egészségbiztosítási járulékot, a természetbeni egészségbiztosítási járulékot, a munkaerő piaci járulékot és természetesen a járulékokat összesen. Emellett számolja a családi adókedvezményeket, az egyéb adókedvezményeket, a friss házasok adókedvezményét és az adókedvezményeket összesen. A számítás végén már a nettó jövedelem tekinthető meg.

Fotó: pixabay

Munkaadói oldalról számításba veszi a szakképzési hozzájárulást, a szociális hozzájárulást, a munkaadói terhet és az összes munkaadói kedvezményt. A bruttó és nettó bérkalkulátor táblázatban két munkalapot találhatunk. Az egyik munkalapon megtalálhatjuk a vonatkozó jogszabály rendelkezéseit, míg a másik munkalapon a tényleges számításokat találhatjuk meg. A tényleges számításokat tartalmazó lapon az adatok megadása után a dolgozót megillető jövedelem nagyságát automatikusan számítja ki. A táblázatokba a cég nevét, a dolgozó nevét is be lehet illeszteni majd az egész táblázatot ki is lehet nyomtatni A4 formátumban. Az ingyenes letölthető kalkulátor hatalmas segítséget nyújthat a kisebb vállalkozásoknak is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!