Ingatlanok

2019.10.20. 07:00

Százezer forintba kerül az albérlet Szombathelyen

Szombathelyen 10 ezer forinttal többet kell fizetni az albérletért, mint tavaly. Két várost leszámítva mindenhol nőttek az árak.

VN

Szinte mindenhol többet kell fizetni az albérletért, mint tavaly

Fotó: Shutterstock

A tanév elindulásával véget ért a csúcsidőszak az albérletpiacon, ennek apropóján az ingatlan.com elkészítette az idei nyár mérlegét, amely a budapesti és az egyetemvárosokban bekövetkezett változásokat mutatja be.

Balogh László, a portál vezető gazdasági szakértője elmondta, a fővároson kívül a nagy egyetemi városokban és a gazdasági, ipari szempontból erős, ezzel összefüggésben munkaerőpiaci szempontból legkedvezőbb helyzetben lévő városokban élénk az albérletpiac. Budapesten a kiadó lakások átlagos bérleti díja idén októberben 160 ezer forint, azaz éves összevetésben hét százalékkal nőttek az albérlet­árak. A budapesti albérletek iránti kereslet lényegében stagnált, de ez továbbra is jelentős érdeklődést takar, hiszen a kereslet folyamatosan újratermeli magát, mert továbbra is sokan költöznek a fővárosba jobb munkalehetőségek és magasabb fizetések érdekében.

Szinte mindenhol többet kell fizetni az albérletért, mint tavaly
Fotó: Shutterstock

Debrecenhez, Egerhez, Kecskeméthez, Tatabányához és Szegedhez hasonlóan Szombathelyen is 100 ezer forintot kérnek októberben átlagosan egy albérletért, ami 10 ezer forintos növekedést jelent tavalyhoz képest. Két városban csökkentek az átlagos bérleti díjak tavaly októberhez képest: Sopronban 110 ezer, Szolnokon pedig 90 ezer forintos lakbért kérnek el havonta a tulajdonosok, ami éves szinten 8 és 10 százalékos csökkenésnek felel meg. A miskolci albérletpiacon most átlagosan 80 ezer forintért lehet lakást bérelni, ami 14 százalékos emelkedést jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!