Játékosan a pénzről

2019.12.11. 07:00

Pénzügyi tudásukat mérték össze a fiatalok Szombathelyen

Az Avangers csapata nyerte az államkincstár pénzügyi tudatosságot fejlesztő játékát a megyei döntőn.

Budai Dávid

Térlátásra és memóriára is szükség volt

Fotó: Szendi Péter

Pénzügyi tudásukat mérik össze a fiatalok abban a Magyar Államkincstár (MÁK) által indított országos játékban, amelynek megyei döntőjét kedden délelőtt rendezték meg a megyeházán. A pénzügyi tudatosságot fejlesztő játékra Vasban 12 csapat jelentkezett, nekik először a Játék-Kincstár elnevezésű mobiltelefonos alkalmazás segítségével, az online térben kellett bizonyítaniuk pénzügyi rátermettségüket, majd az öt legjobb csapat élőben is találkozott egymással.

Térlátásra és memóriára is szükség volt
Fotó: Szendi Péter

A VMSZC Horváth Boldizsár Informatikai Szakgimnázium Avangers csapata nyert: egy műszaki áruházban beváltható 100 ezer forintos ajándékkártyával lettek gazdagabbak, üres kézzel senki sem távozott. Dr. Borbély László András, a MÁK pénzforgalmi elnökhelyettese hangsúlyozta: fontos a pénzügyi nevelés, mert hiába tanulja meg valaki, hogyan kell kiszámolni a kamatos kamatot, ha nincs tisztában azzal, mire kell figyelni egy hitelfelvételnél, vagy milyen kockázatai lehetnek egy befektetésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!