Gazdaságfejlesztésben közösek az érdekek

2020.02.25. 07:00

A helyi gazdasági élet kulcsszereplői vettek részt egy szombathelyi konferencián

A város életét meghatározó autóipari tendenciákról is szó volt azon a konferencián, amelyen a helyi gazdasági élet kulcsszereplői vettek részt.

Vas Népe

Az előadásokon a város vezetői és a gazdasági szektor kulcsemberei vettek részt

Forrás: szombathely.hu

Helyi gazdaságfejlesztési konferenciát szervezett az önkormányzat és a Pannon Gazdasági Hálózat a múlt héten. Az esemény fő pontjai voltak: Szombathely 2020–2024. gazdaságfejlesztési programjának ismertetése, a város gazdaságának kulcsszereplőivel történő formális egyeztetés, majd a tématerületenként megvalósuló interaktív beszélgetés.

A konferenciát dr. Nemény András polgármester nyitotta meg a város közép- és hosszú távú fejlesztési programjának

ismertetésével, a kulcsfontosságú szombathelyi projektekről pedig Bokányi Adrienn, a gazdasági és jogi bizottság elnöke számolt be. – Itt nemcsak cégvezetőként tudok találkozni a helyi politika képviselőivel, hanem a többi igazgatóval együtt el tudjuk mondani a véleményünket is.

Az előadásokon a város vezetői és a gazdasági szektor kulcsemberei vettek részt
Fotó: szombathely.hu

A munkaerőpiacon egymás konkurenciái vagyunk, gazdaságfejlesztés tekintetében viszont közösek az érdekei a cégeknek – fogalmazott Mándli Péter, a BPW-Hungária Kft. ügyvezetője. A város életét döntően befolyásoló autóipari tendenciákról és a világgazdaság aktualitásainak várható hatásairól, a bizonytalan globális és helyi jövőképről is beszéltek a konferencia résztvevői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!