Az első az emberélet!

2020.03.31. 07:00

A turizmusszövetség már készül a járvány utáni helyzetre

Több szempontból is kimagaslóan jó évet zárt a Vas megyei turizmus, így nem csoda, hogy annak szereplői optimistán tekintettek a 2020-as év elé. A koronavírus-járvány miatt azonban ez a gazdasági ágazat szó szerint a padlóra került.

Pajor András, Vas Népe

A sárvári fürdő parkolója is üresen áll

Fotó: Pajor András

– Vas megye fürdői, szállás­adói és valamennyi turisztikai szolgáltatója úgy tekintett erre az évre, hogy biztosan teljesíteni tudják majd az előre kitűzött céljaikat – írta közleményében dr. Kondora Bálint. A Vas Megyei Turizmus Szövetség elnöke arra biztat mindenkit, hogy maradjon otthon, hogy minél hamarabb útnak indulhasson! Egyben megköszönte a turisztikai ágazat szereplőinek, hogy a nehéz helyzetben felelősen cselekedtek, és a biztos anyagi veszteségek vállalása mellett az emberi egészség és az életvédelem volt az első szempont.

A sárvári fürdő parkolója is üresen áll
Fotó: Pajor András

– Sárvár szállodáinak nagy része felfüggesztette a működését, vendégeket ugyan nem fogadnak, viszont az alkalmazottak a háttérben karbantartási és egyéb javítási, valamint a felújítási teendőket végzik – ezt már Haller Ferenc, a Sárvár Tourist & TDM ügyvezető igazgatója mondta el. Hozzátette: – A kisebb szolgáltatók, apartmanok és éttermek közül több bezárt, mások – betartva az új rendeleteket – még nyitva tartanak, illetve az éttermek közül elég sokan átálltak az ételkiszállításra. Így próbálják a vendégforgalmat megtartani – vázolta a válságra adott első reakciókat. Haller Ferenc hangsúlyozta: – A sárvári turisztikai szektorban tevékenykedők között nem a legrózsásabb a hangulat; mindenki a rendkívüli helyzet végét várja. Ezzel kapcsolatban a szakma képviselői egymással nemcsak a jelenről, hanem a jövőről is beszélgetnek.

A Vas Megyei Turizmus Szövetség is már készül arra, hogy a veszélyhelyzet elmúltával megyénkbe ismét visszatérnek a vendégek. A járvány lecsillapodása után egy célzott, országos marketingkampányt fognak indítani, amelynek célja, hogy minél előbb helyreálljon a megye turizmusa – tudtuk meg dr. Kondora Bálint közleményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!