Újabb vállalatokhoz érkeztek Honvédelmi Irányító Törzsek – Két vasi céget is érint

Ezen a héten tizeneggyel nőtt azon vállalatok száma, ahol a Honvédelmi Irányító Törzsek segítik a zavartalan és biztonságos működést a magyar lakosság biztonságos élelmiszer- és gyógyszerellátása érdekében. Így már összesen 104 vállalat működését segítik Honvédelmi Irányító Törzsek.

vaol.hu

Fotó: VN/SCHOTT Hungary Kft.

A koronavírus-járvány elleni intézkedések részeként Orbán Viktor miniszterelnök március 13-án tíz akciócsoport megalakulását jelentette be. Ezek közül az egyik legfontosabb a Benkő Tibor honvédelmi miniszter által vezetett Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport, amelynek feladata, hogy azonosítsa az ország működése szempontjából elengedhetetlen, létfontosságú szolgáltató és gyártókapacitásokat, vállalatokat, és Honvédelmi Irányító Törzsek segítségével biztosítsa, koordinálja, garantálja azok zavartalan működését – tájékoztat a honvedelem.hu.

A Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport döntése nyomán az alábbi, újonnan bevont cégek az élelmiszer-, valamint a gyógyszeripar maghatározó szereplői:

SCHOTT Hungary Gyógyszeripari Üvegtermék Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság

• MASTER GOOD Termelő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Kecskeméti Konzervgyártó és Kereskedelmi Kft.

Júlia-Malom Élelmiszeripari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Gyermelyi Holding Zrt.

Hungary – Meat Élelmiszeripari Termelő Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Hungrana Keményítő és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.

KALL Ingredients Kereskedelmi Kft.

Győri Szeszgyár és Finomító Zrt.

Pannonia Bio Zrt.

Kartonpack Dobozipari Nyrt.

A SCHOTT Hungary Kft. egy gyógyszeripari csomagolóanyagot előállító vállalat, amely 25 éve van jelen Vas megyében. A gyár Lukácsházán üzemel. Legutóbb egy hosszabb anyagot készítettünk, melyben leírtuk, hogy a vasi cég milyen intézkedéseket eszközölt a koronavírus-járvány miatt. A Master Good ugyan kisvárdai székhelyű vállalat, de ahogy arról beszámoltunk, az év elejétől immár a sárvári Sága Zrt. is a cégcsoporthoz tartozik.

A Honvédelmi Irányító Törzsek továbbra sem veszik át az érintett vállalatok irányítását. Azért vesznek részt a vállalatok életében, hogy biztosítsák azok folyamatos működését, az ország lakóinak ellátásbiztonságát. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy gördülékeny és sikeres az együttműködés az irányító törzsek és az eddig bevont cégek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!