hirdetés

2020.12.17. 15:57

7 tipp a volán mögötti fáradtság elkerülésére

<span style="font-weight: 400;">A szállítmány biztonsága a járművezető vezetés előtt és közben hozott döntéseitől függ. Az online <u> </span><a href="https://www.123cargo.eu/hu/"><span style="font-weight: 400;">fuvarbörzén</span></a><span style="font-weight: 400;"> </u> keresztül szerződtetett szállító szolgáltatásai elnyerhetik a feladó bizalmát, és a jövőbeni együttműködés esélye jelentősen megnőhet. Íme a volán mögötti biztonság érdekében tett leghatékonyabb intézkedések: </span>

Forrás: pexels.com

A biztonsági öv használata

Még ha a vezetett jármű tekintélyes méretei, azt a benyomást is keltenék a járművezetőben, hogy a lehető legnagyobb biztonságban van a közúti forgalomban, a biztonsági öv használata épp annyira létfontosságú, mint amennyire kötelező. Ez a szokás minimalizálja a nem kívánt közúti események által okozott kockázatokat, amelyeknek a közúti forgalom minden résztvevője ki van téve.

A jó láthatósági viszonyok fenntartása

A biztonságos vezetés, legyen az nappali vagy éjszakai, nagyban függ a láthatósági viszonyoktól. Annak érdekében, hogy ez az óvintézkedés a lehető legbiztonságosabb áruszállítást biztosítsa, ajánlott (a fuvar elindítása előtt): a tükrök ellenőrzése, az ablakmosó folyadék feltöltése, az ablaktörlők állapotának ellenőrzése. Továbbá, ha a teherautó nappal közlekedik, amikor tiszta az égbolt és a napsugarak visszaverődnek az útról, a még jobb láthatóság érdekében jó, ha a vezetőfülkében kéznél van egy napszemüveg.

A szükséges felszerelés biztosítása

Vészhelyzet esetén az áruszállító teherautó járművezetőjénél mindig kéznél van a poroltó készülék, az elsősegély-készlet, a láthatósági mellény és a fényvisszaverő háromszög. A vonatkozó jogszabályok a jogsértő járművezetőkkel szemben épp annyira szigorúak, mint amennyire egyértelműek. Tulajdonképpen ezek a felszerelések életeket menthetnek egy nem várt közúti esemény bekövetkeztekor.

Rendkívüli odafigyelés a forgalomra

Íme a biztonságos áruszállítás egyik legfontosabb követelménye. Javasoljuk, hogy a lehető legnagyobb mértékben összpontosítson a forgalomra, kerülve az olyan tevékenységeket, amelyek könnyen elvonhatják a járművezető figyelmét: az okostelefon vezetés közben történő használatát (telefonbeszélgetésekhez javasoljuk handsfree készülék használatát), a rádió nagy hangerőn való hallgatását, a vezetés közbeni étkezést stb.

Az alkoholfogyasztás kerülése

A járművezető azon képessége, hogy a közlekedésben a legjobb döntéseket hozza, jelentősen romolhat, ha alkoholt fogyaszt mielőtt a volán mögé ülne. Továbbá, bizonyos gyógyszerek hasonlóan befolyásolhatják a járművezetést, mint az alkoholfogyasztás. Szakmájukból adódóan a járművezetőknek ismerniük kell az általuk szedett gyógyszerek lehetséges mellékhatásait, a kellemetlenségek egész sorának elkerülése érdekében.

A közúti közlekedési szabályok betartása

A sebesség korlátok és a bizonyos útszakaszokra érvényes forgalmi korlátozások betartása, a forgalomirányítók, az útjelzőtáblák és közúti fényjelzők jelzéseinek betartása, a szabályos menetirány-változtatás: ezek jellemzik a felelős járművezetést, mely során a járművezető is hozzájárul a közúti forgalom biztonságához, amelynek ő maga is résztvevője.

A heti munkaidő betartása

A járművezetőknek be kell tartaniuk az átlag heti 48 órás munkaidőt, amelynek időtartama meghosszabbítható heti 60 órára, feltéve, ha 4 egymást követő hónap átlag munkaideje 48 óra / hét. A járművezetők akkor végeznek közúti áruszállító tevékenységet, ha: vezetnek, berakodnak, kirakodnak, elvégzik a tehergépjármű tisztítását, műszaki probléma helyreállításán dolgoznak, elvégzik a szükséges papírmunkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!