komolyabb drágulás nem várható

2021.02.07. 15:30

Ingatlanpiac: több Vas megyei településen is emelkedés történt

Több településen is drágultak az ingatlanok, további jelentős emelkedésre azonban már nem számít a szak­értő, ugyanis az árak nagyjából már a maximumon vannak.

Budai Dávid

Fotó: Shutterstock

A használt ingatlanok iránt 41 százalékkal nőtt az érdeklődés, az eladásra kínált lakások és házak száma viszont hét százalékkal csökkent tavaly januárhoz képest, az ingatlan.com legfrissebb adatai szerint. Szombathelyen 1111, Kőszegen, Sárváron, Szentgotthárdon pedig összesen 317 lakóingatlan várt vevőre januárban. Az árak a portál által vizsgált tíz településen vegyesen alakultak: Szombathely, Szentgotthárd, Kőszeg, Bük, Celldömölk és Répcelak esetében nőttek, Körmenden és Csepregen csökkentek, míg Rábapatyon stagnáltak az árak.

Az ingatlanhirdetési oldal szakértője, Balogh László szerint bár több Vas megyei városban emelkedés történt tavaly januárhoz képest, további drágulás nem valószínű. Elsősorban azért, mert a vásárlóerőhöz képest a lakásárak nagyjából elérték a maximumot. Szerinte szintén alapvető változás a korábbi, jelentős lakásdrágulást hozó évekhez képest, hogy most már a vevők kedvezőbb alkupozícióban vannak, vagyis jó eséllyel lejjebb tudnak faragni az árból. Ettől még lehetnek olyan lokációk, ahol emelkedni fognak az árak, de megyei szinten kiemelkedő, két számjegyű drágulásra rövid távon egyelőre nincs kilátás.

Az állami támogatások, és a járvány végét jósoló előrejelzések is elsősorban az adásvételek számának növekedését vetítik előre, nem az árakét.

Kiemelt képünkön: Az állami támogatások az adásvételek számának növekedését vetítik előre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!